Piškotový dortový korpus
Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 744 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,40 g |
Tuky | 52,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 559 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 334,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Moje poznámka
Piškotový dortový korpus
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLQ0
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 21 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 21 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 21 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 21 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 minutami
Kysané zelí do sklenic
kacaba10 před 49 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 1 hodinou
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí špízy s játry
Sahula před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka s kari
Tonja před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 2 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
kotatecko4@seznam.cz před 2 hodinami
Tématické fráze:
piškotový korpus,
piškotový korpus na dorty recepty,
piskotovy korpus na dort,
recept na korpus,
těsto na dortový korpus,
korpus,
světlý korpus na dort recept,
nadýchaný piškotový korpus,
dortových korpus,
recept na piškotový korpus,
piškotový korpus recept,
lehký piškotový korpus,
korpus na dort bez vajec,
nejlepši piškotový korpus,
vláčný nadýchaný piškotový korpus,
piškotový korpus z hladké mouky,
nadýcháný korpus na dort,
dortový korpus z hladké mouky,
vláčný korpus na dort,
korpus na dorty recepty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka
Komentáře (73)
Tak to je těžko k uvěření
No, když ale napíšete, že se vám to nepovedlo 4x (pekla jste 4 korpusy), tak bych asi věděl čím by to mohlo být
Mokvavý střed?
To se na piškotech přicházívá, ale bývá to jen ta svrchní milimetrová vrstvička (škraloup?) která se dá lehce separovat (a je to neobyčejná dobrota), ale není to nutné dělat. Pokud by to mělo vadit (např. při potahování), tak nejjednodušší je korpus obrátit vzhůru nohama a potahovat původní spodek, který bývá zpravidla rovný, hladký, pevný