Polštářkový koláč
Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 730 kJ / 4 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 203,84 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 451,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polštářkový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYg2
Moje poznámka
Polštářkový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYg2
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 20 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pudinku
Routeu před 25 minutami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 26 minutami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 37 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 37 minutami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 38 minutami
Chutné vafle
Lara.S před 38 minutami
Jablkový perník
Lara.S před 39 minutami
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 2 hodinami
Mexický bramborový salát
wimra před 3 hodinami
Tématické fráze:
koláč peřina,
koláč z bílků,
koláč,
buchta peřina,
prošívaný koláč,
tvarohová buchta peřina,
polštářková buchta,
kolace s tvarohem perina,
tvarohová peřina,
tvarohový koláč peřina,
recept buchta peřina,
buchta prošívaná peřina,
peřina koláč,
nadýchaná peřina,
buchta z bílků,
buchta perina s tvarohem,
peřinkové řezy,
koláče z bílku,
recepty z bílků,
perina buchta
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
kakao,
tvaroh,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (112)
A dodržet cukr krupice ( ne moučka) ! A hned do trouby.
( Vykynout ani nemůže...to není kynuté těsto)
Za super foto
POTOM NAPÍŠU JAK TO DOPADLO - POKUD NÁM NEVYLETÍ DŮM DO VZDUCHU.
kakaem jsem obarvila jen část těsta, do kterého jsem ještě přidala strouhanou citronovou kůru
díky moc za recept, přeji hezký den
skusím to a uvidíme jestli zachutná,jedna buchta tady (buchta fešák) neměla chybu takže důvěřuji.posílám bod
nové peřinkové buchty,tak potom písne jak to dopadlo.Andělský perník byl božíííí...