

Čokoládový koláč
Suroviny
- 125 g másla
- 175 g cukru (krystal)
- 150 g polohrubé mouky
- 50 g vlašských ořechů
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- kokos (strouhaný, na posypání)
Postup přípravy receptu
Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně vmícháme vejce, kakao, mouku, ořechy posekané na kousky.
Těsto, které jsme si takto připravili nalijeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem a pomocí stěrky pravidelně rozetřeme.
Pečeme při 170°C asi 20 minut. Po vyndání posypeme kokosem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládový koláč
-
tejaja: Tvůj způsob určitě brzy vyzkouším
-
zizala:
Používam tento spôsob aj u lineckých ciest, napr. jablkový, tvarohový koláč, iba tam režem nie na polovice, ale na tretiny, aby som prenášala menší kus.
-
tejaja:
Vím, co máš na mysli, já tomu říkám karta, mám hladkou a zubatou. No, u takhle měkkého těsta by to asi šlo, ale např. mřížkový koláč, kde je těsto po upečení tvrdší, tam se raději spolehnu na ten papír
-
zizala: magdalenka: Já na fólii vyzrála.
Ak je to koláč takého typu ako tento, teda nie taký, na ktorý potom vrstvím krém, tak to robím takto:
Prerežem koláč na polovice nástrojom, ktorý sa používa na rozotieranie krému ( meviem to správne pomenovať, nôž mi tam nesedí ). Je z tvrdenej umelej hmoty. Potom podoberiem a polovicu nie je problém preniesť na denko ( doštičku ), kde v pohode narežem. A fólia je celá a neporezaná. Ten "nôž" pekne prereže koláč, ale fóliu nie.
Ale aj mne sa to stalo na prvej fólii, že som ju porezala.
Ak je to koláč, kde korpus ostáva na plechu a hneď sa vrství naň krém alebo niečo iné, tak to radšej vymastím. -
zizala: jo, hnedý, ale Tesco značka, možno tam predávajú aj inakšie. Len som sa raz ulakomila a vzala ho. Odvtedy už nekupujem tam.
-
magdalenka:
Hnědý a lepil? Tak to musel být šunt
. Ten z Lidla je taky bílý a funguje dobře.
-
zizala: Ja mám všetky fólie "načaté"...
a čo som nespravila ja, spravil hladný stravník, nemohol vydržať a nakrájal si štrúdľu, inokedy pizzu.
Ten veľmi zlý Tesco papier bol tiež do hneda. Kupujem bežne v Bille, je biely a nelepí. -
tejaja: Já pod moučníky, které budu krájet, dávám papír, protože jsem jednou zapomněla a rozřezala si zánovní fólii
A není papír na pečení jako papír na pečení, jak píše Magdalenka. Já mám dobré zkušenoti s tím z Lidlu. Vůbec nejlepší bývá ten hnědý, jenže to asi není na krabičce napsané -
tejaja: jediný raz som kúpila TESCO pečiaci papier...na ten sa lepilo úplne všetko, ešte aj zemiaky (skoro všetko pečiem na papieri).
-
M.: Nie som autorkou receptu, ale vzhľadom k tomu, že som ho piekla ( viď foto ), si dovolím odpovedať. Chyba určite nie je v recepte. Nemala som s tým problém. Podľa toho, čo píšete, by som povedala, že ste zle vyšľahali suroviny na cesto. Koláč nebol vysoký, ale placka to rozhodne nebola, pozrite si fotky.
Čo sa týka papiera na pečenie, áno, sú také papiere, na ktoré sa cesto prilepí. Ale na taký papier sa zvykne prilepiť všetko. Stačí nekonečn= kupovanie papiera vymeniť za teflónovú fóliu a je pokoj. -
Nic proti, ale tahle buchta je příšerná..hodně mě zklamala, těšila jsem se, že se zakousnu do nadychaného koláče a místo toho jsem upekla jakou placku, která se ke všemu přilepila k pečícímu papíru... btw, kdybych nepřidala kypřící prášek, který v receptu ani uvedený není, nevím jak by to vypadalo.. NEDOPORUČUJI, ztráta času a surovin...
-
Chuťovo veľmi dobrý, len asi to bolo myslené do tortovej formy vzhľadom na množstvo surovín a ja som ho dala na plech. Takže bol nižší, ale to vôbec nevadilo. Po vybratí som potrela najprv ešte horúci tenkou vrstvou ríbezľového lekváru, až potom som posypala kokosom. Ako rýchly múčnik ku káve výborný. Za bodík +2