Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťouchané brambory s jablky a cibulí

Šťouchané brambory mají mnoho různých variací a chutí. V tomto receptu najdete inspiraci na brambory s orestovanou cibulkou a jablky. Dochutit můžete také jablečným octem. Věříme, že vám tato netradiční kombinace zachutná.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 698 kJ /
1 123 kcal
Bílkoviny22,32 g
Tuky18,61 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (třeba v páře). Pak je mírně rozmačkáme tak, aby zůstaly větší kousky. Krok 2: Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo na měsíčky a jablka na kostky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přisypeme jablka a necháme orestovat. Hlídáme, aby se jablíčka nezačala rozpadat. V případě, že máme jablka sladší, přidáme trochu jablečného octa. Krok 4: Do pánve s orestovanými jablíčky přidáme rozšťouchané brambory, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 5: Ochutnáme a případně dosolíme podle vlastní chuti. Krok 6: Takto upravené brambory podáváme jako přílohu například k sekané nebo k uzeninám, ale dobré jsou i samotné.

TIP: Pečení šťavnaté sekané bez prasknutí: Rady jak správně postupovat

Zveřejněno 13. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xl6V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xl6V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nadja: v pohodě ☺️🌹

Danca: děkuji za úpravu receptu. Já bych si s tím poradila sama, ale vždy recepty posuzuji z pohledu začínajících kuchařů a kuchařinek, kteří to obvykle potřebují mít popsané polopaticky.

Danca: dopiš si tedy ještě do postupu to, co nebylo jasné Nadje.

cathleen: no, já rozhodně nejsem zklamaná 😁. Je možné, že to je, jak píšeš, jen mě zmátlo to rozdělení do očíslovaných odstavců, to tam, myslím, tehdy nebývalo🤔. Každopádně už jsem tady dlouho nic nepřidávala, takže nejsem v obraze 😉.

Danca: musím tě zklamat - recept byl vložen ve 2016, v tomtéž roce má dvě úpravy, pouze tvoje. A od té doby nic, takže je tak, jak jsi ho napsala a upravila sama ;-) Pokud budeš chtít, pošlu ti do sz foto obrazovky.

Nadja: ano, ocet do jablek, pokud jsou sladší. A brambory do pánve na orestovaná jablka, to je, myslím, z receptu jasné. Mimochodem, recept jsem psala jinak, starší recepty byly kdysi upravovány moderátorkami nebo správcem, to si nejsem jistá ☺️

:-O Danca: Recept mi připadá tak nějak neúplný:
1/ jablečný ocet asi přidáváme k jablíčkům
2/ brambory pravděpodobně vmícháme do cibule s jablky

zajímavý recept ;-):-K

Brambory mám ráda všelijak, vyzkouším :yes:

receptik uz je ulozeny,a viem si to predstavit a coleslav salatom.Alebo cvikovym salatom.

Tématické fráze:
šťouchané brambory s cibulkou, recepty na štouchané brambory, recepty jablka s bramborama, stouchané brambory citronové, recept brambory s jablky, šťouchané brambory s jarní cibulkou, recepty stouchane brambory s jablkem, šťouchané brambory s cibulí, štouchané brambory s jablkem

Suroviny:
brambory, máslo, cibule, jablko, ocet jablečný, sůl, pepř mletý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu