Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře "strejdy z Hlinska"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5JO
Moje poznámka
Kuře "strejdy z Hlinska"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5JO
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 16 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 19 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 42 minutami
Bramborové knedlíky
essinKa před 47 minutami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 1 hodinou
Zelná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Dršťková polévka I
Ellen1 před 2 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 2 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 2 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 2 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 2 hodinami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
kuře na kmíně,
maminčino kuře na zelí,
mašlovi hlinsko,
kuře na zelí a těstovinách,
kuře na zelí,
kuře strejdy z hlinska kysané zelí,
servery o vaření,
kuře na zelí s těstovinami,
kuře na zelíčku,
něco s kuřete,
kuřecí řízky strejdy z hlinska,
kuře kmín recept,
recepty z masa,
recepty z kuřete,
recepty kure těstoviny,
kuře na zelí s těstoviny,
kure na kmínu,
recept těstoviny zelí kuře,
kuře podle strejdy,
kuřecí na zelí a těstoviny
Suroviny:
kuře,
zelí bílé hlávkové,
máslo,
kmín celý,
sůl,
těstoviny
Komentáře (18)
Já jsem si ten název pamatovala taky kvůli tomu, že jsem v Hlinsku docela často. Kdybys byla napsala něco jako kuře na zelí - tak ani nepípnu