Žitný chleba
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně a dopřejte mu čas, aby vychladnul a všechny procesy uvnitř těsta se dokončily.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,94 g |
Tuky | 9,23 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 6,49 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 381,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Moje poznámka
Žitný chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/olQL
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Tématické fráze:
zitny chleb,
zitny chleb recept,
žitný chleba,
žitný chleba recept,
recept na zitny chleb,
recept na žitny chleba,
recept žitný chléb,
recept žitný chleba,
zitny chleba recepty,
žitny chleb recepty,
top recepty chleba,
žitný chléb a zdraví,
nejlepší žitný chléb,
žitný kvásek recept,
recept na chleba,
jak upéci žitný chléb,
recepty žitný chléb,
žitný chléb,
založení žitného kvásku,
žitný chléb top recept
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka žitná chlebová,
podmáslí,
sůl,
kmín celý
Komentáře (15)
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela