Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Moje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Nejnovější recepty
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 14 minutami
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 12 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italská polévka z pečených paprik a rajčat
IrenaHRA před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 6 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 7 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 7 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 7 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 8 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 10 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 11 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na pohankovou kaši,
pohanka recepty,
jak uvařit pohankovou kaši,
pohanka lámanka příprava recepty,
kaše z pohankových vloček,
recepty z pohanky,
pohanka po sladku,
pohanka na sladko,
pohankova,
pohanková kaše s jablky,
recepty pohanka,
pohankové překvapení,
krupičková kaše,
pohanka pro kojence,
pohankové recepty,
sladká pohanka,
jak uvařit pohanku,
jak udělat pohankovou kaši,
pohanka recepty sladké,
pohankova lamanka recepty
Suroviny:
pohanka,
mléko,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (14)
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
Alebo žeby šlo o reklamu?
Karel.
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí