Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 389 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,23 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 26,75 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 36,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu očistíme, odřízneme tuhé části (použijeme je např. do polévky) a pokrájíme na tenké nudličky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 3: Vložíme hlívu, osolíme, orestujeme, podlijeme malým množstvím vody a přidáme tomatové pyré a chilli. Podusíme doměkka.
Krok 4: Necháme v omáčce prohřát kapary, odstavíme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Na talíři posypeme petrželkou.
Zveřejněno 1. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Moje poznámka
Pikantní hlíva s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ym52
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 5 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 7 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 8 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 9 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
kapary recept,
pikantni hliva s kapary,
slanečkový salát z hlivy
Suroviny:
hlíva ústřičná,
cibule,
pyré rajčatové,
vločky chilli,
kapary,
smetana zakysaná,
sůl,
olej,
petrželka hladkolistá
Komentáře (4)