Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 235 kJ / 7 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,83 g |
Tuky | 449,30 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 2,79 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Krém:
Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.
Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.
Zveřejněno 19. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Moje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 10 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 14 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 3 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 6 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 7 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 8 hodinami
Tématické fráze:
francouzsky rez,
francouzké řezy,
francouzske dezerty,
francouzské dezerty recepty,
francouzské zákusky,
francouske rezy,
francouzska slehacka,
francouzske moučníky,
francouzké dezerty,
francouske řezy recept,
francouzské žloutkové řezy,
francouzske rezy s jablky,
jemné francouzské řezy recept,
francouzké řezy recept,
francouzský řezy s pudinkem,
francozke rezy,
francouzské zákusky recepty,
velmi jemné francouzské řezy,
orechy šlehačka dezert,
francouzské jablkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko plnotučné,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
žloutek,
bílek,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač
Komentáře (12)