Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 235 kJ / 7 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,83 g |
Tuky | 449,30 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 2,79 g |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 664,55 g |
Postup přípravy
Krém:
Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.
Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.
Zveřejněno 19. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Moje poznámka
Francouzské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XVM
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 4 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 14 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 51 minutami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 2 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 2 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 3 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 3 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 4 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 6 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 6 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
francouzsky rez,
francouzké řezy,
francouzske dezerty,
francouzské dezerty recepty,
francouzské zákusky,
francouske rezy,
francouzska slehacka,
francouzske moučníky,
francouzké dezerty,
francouske řezy recept,
francouzské žloutkové řezy,
francouzske rezy s jablky,
jemné francouzské řezy recept,
francouzké řezy recept,
francouzský řezy s pudinkem,
francozke rezy,
francouzské zákusky recepty,
velmi jemné francouzské řezy,
orechy šlehačka dezert,
francouzské jablkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko plnotučné,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
žloutek,
bílek,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač
Komentáře (10)