Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa s pórkem v pórku

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 044 kJ /
967 kcal
Bílkoviny78,57 g
Tuky62,00 g
Vláknina6,04 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 2,94 g
Sůl7,25 g
Sacharidy20,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme odkapat. Krok 2: Prsa rozřízneme od silnější strany, prořízneme, nedořízneme dokonce a rozložíme je do tvaru motýlích křídel. Krok 3: Z obou stran je zlehka naklepeme paličkou na maso, nejlépe přes folii, nebo igelitový sáček. Krok 4: Po obou stranách plátky masa osolíme a poprášíme drceným kmínem. Krok 5: Plátky otočíme viditelným spojem masa uprostřed nahoru a potřeme hořčicí. Poklademe nakrájenou slaninou, nebo šunkou a rozložíme odkapaný pórek. Trochu pórku si dáme stranou k pozdějšímu použití. Krok 6: Takto připravené plátky zavineme směrem od úzkého konce k širšímu do závitků a spíchneme jehlou, nebo párátky. Krok 7: V širším kastrolu si rozehřejeme máslo společně s olejem, vložíme závitky a necháme je ze všech stran prudce zatáhnout. Krok 8: Podlijeme horkou vodou, zasypeme zbytkem pórku, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 20 minut. Krok 9: K měkkým závitkům přidáme smetanu a bez pokličky silnějším varem necháme zredukovat šťávu na námi požadovanou hustotu.
Podáváme s různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 26. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem na přílohu použilahttp://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Pokud nemáme papiňák, můžeme brambory uvařit například ve slupce, poté oloupat, nakrájet na silnější plátky a v pánvi na tuku osmažit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vařila jsem o víkendu a moc nám všem chutnalo ;-)

MagdaP: Komentář mě velice potěšil:-8Děkuji:-K

Katka.sv:Katuš,ani nevíš,jak jsi mě potěšila,že jsi uvařila a že chutnalo:-K

Olinka5555:Olinko,víš,že mě také neé.byl to takový momentální nápad,aby bylo jídlo zase trošinku jiné:-)

Všem moc děkuji:-K:-K

Mě by rozhodně chutnalo:-p, protože pórek je u nás stále k dispozici. Se smetanou a opečenými bramborami to musí být lahůdka:-p

MŇAM!!! :-p Ukládám a vyzkouším!!! ;-):yes: +19.bodík

Jako vždy dobrota Drahuško :yes::yes::-p:-p:-K

Dnes jsem tento recept udělala k obědu a bylo to velice chutné. Dávám bod a ukládám do oblíbených.

Jistě moc dobré, za bodík:yes:

Už se moc těším až to udělám.Bude to moc dobrá mňamka:yes:

Drahuško, máš to, ostatně jako vždy, překrásné:-8:yes: mně by stačily ty brambůrky, jsou jak zlaťáčky... náádhera:yes::yes::-K:-)

Dobře upraveného kuřátka je vždycky málo :-p:-*:yes:

Vida, vida, kuřecí s pórkem dělám často, ale nenapadlo mne pórkem maso naplnit. Pěkně vydařený recept:-)):yes::yes::yes::yes: Moc pěkně.

:yes::yes:+10

:yes:Máš to krásné, až srdce zaplesá:yes::yes::yes::yes:

Moc pěkně upravené masíčko, Aničko:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso na pórku, kuřecí s porkem, kureci prsa na porku, kureci na porku, kuřecí maso s pórkem, kuřecí prsa s pórkem a smetanou, kureci prsa porek, použití porku, kuřecí prasa s porkem, drubeží prsa na porku, prsa s porkem, kuřecí prsa s porem, kuřecí plátek s porkem, kureci prsa na porku se smetanou, kuřecí prsa recept, kureci prsa se smetanou a porkem, recepty na porek, kuřecí na pórku se smetanou, pórek recepty s kuřetem, pórek použití

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, slanina, hořčice plnotučná, sůl, kmín drcený, bujón drůbeží, voda, smetana na vaření, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu