Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 408 kJ / 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,61 g |
Tuky | 43,76 g |
Vláknina | 16,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,03 g |
Postup přípravy
Servírujte horké, pokapané citronovou šťávou.
Pečením se chuť této zeleniny výrazně promění, lehce zkaramelizuje a orientální koření mu dodá neuvěřitelný šmrnc. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.
Zveřejněno 9. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Moje poznámka
Pečený květák v orientálním stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MRn
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečený květak,
recept na pečeny květak,
květák po orientálsku,
květák recepty,
květák pečený,
recepty z květaku,
recepty chuť a styl,
pečený květak recept,
recepty eta pečenka,
květák na orientální způsob,
pečený květák po orientálsku,
recept pečený květák,
rás al hanút,
zapečený květák po orientálsku,
za pečený kvetak,
styl a chuť,
pečenka eta recepty,
eta pečenka recepty,
fresh.iprima.cz recepty,
pečený květák recepty
Suroviny:
květák,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
římský kmín mletý,
kurkuma,
paprika sušená uzená,
koření,
citron
Komentáře (17)
Skvěle se hodí na jehněčí maso, do kuskusu nebo tahinu. Nicméně doporučujeme experimentovat. Rozhodně se to vyplatí.
Složení koření od Antonína: římský kmín, mletý zázvor, kurkuma, skořice, černý pepř, koriandr, kayenské papričky, nové koření, muškátový oříšek, hřebíček, okvětní plátky růže,
no a složení podle Expectu - paprika, sůl, koriandr, kajenský pepř, česnek, kmín, kmín, pepř, pískavice řecké seno, zázvor, fenykl"
Jinak mrkni na btrhy, tam to nejsopíš najdeš, v marketech asi né