Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 499 kJ / 1 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,77 g |
| Tuky | 71,24 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 3,00 g |
| Sodík | 7,51 g |
| Sůl | 20,15 g |
| Sacharidy | 68,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit.
Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem. Krok 2: Hodi se bagetka a nebo jen tak. Krok 3: Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.
Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem. Krok 2: Hodi se bagetka a nebo jen tak. Krok 3: Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.
Zveřejněno 29. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle ,,na buzaru,,
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxQr
Moje poznámka
Mušle ,,na buzaru,,
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxQr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
slávky na buzaru,
krevety na buzaru,
jedle musle,
recept na mušle,
mušle recept,
musle v oleji,
slávky v buzaru,
krevety na buzsra,
krevety na buzaru,
recept sladkovodni musle,
slávka na buzaru,
recept mušle,
slávki na buzaru,
musle slavky recepty,
mušle recept,
mušle jedlé,
mušle recepty,
krevety na buzaru recept,
recepty na mušle,
jak se vaří buzar
Suroviny:
slávky,
česnek,
cibule šalotka,
olej olivový,
pepř mletý,
víno,
vývar,
strouhanka,
citron
Komentáře (5)
K receptu, trochu mně tam mate ta strouhanka, já to znám spíš jen jako průzračnou polévku do které jsem si bagetku namáčel - a mlsal.
No a bod samozřejmě přidávám, protože to s tou strouhankou zkusím. Nejsme v Prostřenu, to že to neznám ještě neznamená, že je to špatné
Drobek: strouhanka vyvar lehce zahusti. Je to vynikajici.