Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy.
Krok 2: Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme... Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření.
Krok 3: Knihu pevně ovážeme režnou nití nebo potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti.
Krok 4: Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal.
Krok 5: Upečenou knihu krájíme příčně.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 1. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Moje poznámka
Bůčková kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqr
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 3 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 7 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 8 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát
Kajkajak před 17 minutami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 49 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 1 hodinou
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 1 hodinou
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 1 hodinou
Tiramisu od Itala
Chasti před 1 hodinou
Krupicová kaše
Lida.Rose před 2 hodinami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 3 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 3 hodinami
Indická čočka s batáty
micurka před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak šmakuje moravskoslezsko recepty,
vaření s italem,
jak šmakuje moravskoslezsko,
jak chutná moravskoslezsko recepty,
recepty jak šmakuje moravskoslezsko,
jak šmakuje moravskoslezsko kuchařka,
jak chutná moravskoslezsko,
jak vaří moravskoslezsko,
recept na bučkovou roládu,
jak chutná moravskoslezsko kuchařka,
kuchařka jak šmakuje moravskoslezsko,
pečeme bůček,
vaříme s italem recepty,
jak péct bůček,
búčková polévka,
jak smakuje moravskoslezko,
jak šmakuje moravskoslezsko 2,
jak šmakuje moravskoslezsko,kniha,
bůčková dieta,
vaření s italem recepty
Suroviny:
bůček,
sůl,
koření chilli,
česnek,
cibule
Komentáře (8)