Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky
Lehký a osvěžující moučník, který zvládnete připravit během chvilky. Vrství se piškoty, krém z tvarohu a nastrouhaná jablka, takže vznikne dezert, který potěší děti i dospělé a skvěle se hodí ke kávě i jako lehčí svačinka.
Suroviny pro 1 kus
chlebíčková forma o rozměrech 30 × 11 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 353 kJ / 3 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,00 g |
| Tuky | 124,33 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,17 g |
| Sacharidy | 577,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V předstihu nastříháme želatinu na menší kousky a necháme nabobtnat v troše kalvádosu.
Krok 2: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Přesypeme do kastrolu a přidáme krupicový i skořicový cukr, dle potřeby přilijeme vodu a rozvaříme na pyré. Odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 4: K rozvařenému pyré přidáme citronovou šťávu a nabobtnalou želatinu. Necháme ji rozpustit.
Krok 5: Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha.
Krok 6: V míse vymícháme tvaroh s moučkovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Vmícháme do chladnoucího pyré a zvolna stěrkou propracujeme.
Krok 7: Část hmoty rozetřeme na dno chlebíčkové formy vyložené potravinářskou fólií. Vyskládáme vrstvu piškotů. Opět přidáme hmotu a piškoty a takto vrstvíme, dokud nenaplníme formu. Poslední vrstvou budou piškoty.
Krok 8: Celý obsah zakryjeme přečnívající folií po stranách, zatížíme prkénkem a necháme vše v chladu ztuhnout a proležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 9: Druhý den dezert vyklopíme z formy a na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou vymíchanou se zakysanou smetanou. Dekorujeme například cukrářskými perličkami.
Zveřejněno 23. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J2ro
Moje poznámka
Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J2ro
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 24 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 40 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
nepečený tvarohový dezert,
nepečený dezert,
nepecene dezerty,
recepty na nepečené dezerty,
nepečené tvarohové dezerty,
tvarohový nepečený dezert,
nepečený jablkový dezert,
tvarohový dezert s piškoty,
tvarohové dezerty nepečene,
tvarohové nepečené dezerty,
jablkový dezert,
tvarohový dezert,
tvarohový dezert nepečený,
dezert s tvarohem,
dezerty s tvarohem,
jablkové dezerty,
recepty dezert s tvarohem,
recept na nepečené dezerty,
tvarohové dezerty,
nepečeny dezerty
Suroviny:
jablko,
calvados,
želatina,
cukr krupice,
cukr skořice,
voda,
šťáva citronová,
tvaroh měkký,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
piškoty cukrářské,
čokoláda hořká,
smetana zakysaná,
zdobení cukrářské (pecičky)
Komentáře (14)
Děkujeme