Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 129 kJ / 1 943 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,25 g |
| Tuky | 1,53 g |
| Vláknina | 3,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 473,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a na elektrickém citrusovém odšťavovači odšťavíme. V receptech na pomerančovou marmeládu se většinou doporučuje pomeranče "filátkovat", což je docela piplačka.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Dužinu, která trochu zůstala napovrchu síta, jsem také ke šťávám přidala. Krok 2: Pomerančovou a rakytníkovou šťávu dáme do hrnce. Krok 3: Obsah želírovacího prášku smícháme se 2 PL cukru, vmícháme do šťávy a přivedeme k varu. Krok 4: Přisypeme cukr, opět přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme 1 minutu-doba varu záleží na tom, jaký druh želírovacího prášku použijete. Krok 5: Džem plníme do teplých sklenic a hned zavíčkujeme.
Zveřejněno 2. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Moje poznámka
Rakytníkovo-pomerančový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xBrJ
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
co dělat když neztuhne marmeláda,
rakytníkový džem s pomerančem,
marmeláda z rakytníku a pomeranče,
co delat s rakytnikem,
když neztuhne džem,
rakytníková marmeláda s pomeranč,
co dělat když neztuhne džem,
když džem neztuhne,
rakytnikovo pomerancova marmelada,
džem pomeranč s rakytníkem,
rakytník marmeláda recepty,
rakytníková marmeláda s pomerančem,
rakytníkový džem recept,
marmeláda z rakytníku a pomerančů,
jakdělat marmeládu z rakytníku,
když neztuhne marmeláda,
rakytníkovpomerančový džem,
rakytníková marmeláda s pomeranči,
zpracování rakytníku,
sklizen a zpracování rakytníku
Suroviny:
šťáva pomerančová,
šťáva rakytníková,
cukr,
želírfix 2:1
Komentáře (11)
A díky za bodíky