Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketovo kokosový moučník s čokoládovou polevou

Vláčný cuketový moučník je provoněný strouhaným kokosem, skořicí, hřebíčkem, badyánem a citronovou kůrou. Moučník po upečení a zchladnutí polijeme hladkou čokoládovou polevou a můžeme ho dozdobit podle vlastní fantazie.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chladnutí

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 503 kJ /
7 291 kcal
Bílkoviny106,79 g
Tuky455,06 g
Vláknina57,50 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 3,73 g
Sůl1,01 g
Sacharidy665,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Sypké suroviny smícháme dohromady a úplně vše přidáme k vyšlehaným vejcím s cukrem a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech. Plech vložíme do předehřáté trouby. Krok 4: Pečeme asi 35-45 minut na 180 °C podle své trouby. Krok 5: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 6: Upečený moučník necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme podle vlastní fantazie.

TIP: Jak na dokonalou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 20. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9xr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9xr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: vůně koření a kokosu, vláčný s cuketou - výborný moučník :-K

A prášek do pečiva se nedává?(:-?ta jedlá soda stačí?

Chrobak: ano, jedlá soda stačí...;-)

Ten teda je, Hani!!! :yes:

Mám vyskoušeno, ale bez kokosu. Vyskouším i toto. :-K

Líbí se mi to:yes:

To se mi moc líbí, rychlé, jednoduché a buchta vypadá vláčná:-) Mám ráda tyhle typy buchet, určitě vyzkouším:-K

Tématické fráze:
cuketová buchta s čokoládovou polevou, cuketové moučníky na plech, cuketová buchta s čokoládovou polevou a kokosem, moucnik s čokoládovou polevou, cuketová buchta s polevou čokoládovou, kokosové moučníky, cuketová buchta na plech, kokosový moučník na plech, cuketová buchta s čokoládou a kokosu, zdobení moučníku polevou, cuketová moučník s kremem, cuketová buchta s kokosem, cuketovo cokoladova buchta, cuketová buchta s polevou, buchta z cukety s polevou a kokosem, cuketová buchta s jelou sodou, moučník z cukety a čokolády, jablečná buchta na plech, moučníky z kokosu recepty, jablečná buchta

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, kokos, olej, mléko, cuketa strouhaná, vejce, soda jedlá, skořice mletá, badyán, zázvor mletý, kůra citronová, tuk, mouka hrubá, poleva čokoládová, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu