Suroviny
Porce: 6 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 811 kJ / 4 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,68 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 16,07 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 533,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO.
Krok 2: V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do misky a prstama důkladně propracujeme.
Krok 3: Krém: V kastrolku si svaříme mléko s cukrem. Trochu mléka si předem odlijeme do misky, přidáme žloutek, mouku a promícháme.
Krok 4: Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme obsah misky opatrně do kastrolu k mléku a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát, a pak tuto směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí.
Krok 6: Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo. Šleháme, dokud není zcela hladký. Hotový krém dáme vychladit do ledničky.
Krok 7: Těsto vyndáme z DP, rozdělíme na 6 dílů a z každého vypracujeme koláč, který pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou a necháme cca 10 min. nakynout.
Krok 8: Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15 min.
Krok 9: Koláče necháme vychladnout. Studené koláče rozřízneme a naplníme vanilkovým krémem.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Moje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 39 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 13 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
koláče,
recept na pravý pražský koláč,
pražské koláčky,
michelský koláč,
pražský koláč z pekarny,
domaci kolace,
recepty na koláče,
recept na koláče,
kolace recept,
domácí pekárna koláče,
hořovická pekárna,
koláče z domácí pekarny,
recept kolace,
václavský koláč,
historie kolacu,
pražské kynuté koláče,
recepty koláče,
pražský kynutý koláč,
michelský koláč recept,
recepty z historie
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice mletá,
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (33)
Nedělám už velké koláče, ale více malých. Jinak ty větší jsem po naplnění a odležení pro lepší konzumaci krájela na plátky, tím nakrájením mi vznikly řezy plněné krémem.