Pikantní čočkový salát s medvědím česnekem

Suroviny

200 g čočky
2 řapíky celeru
1 mladá cibulka
2 lžíce sušených rajčat v oleji
1-2 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžička drcených chilli papriček nebo čerstvě mletý pepř
1 menší svazek medvědího česneku
bílý vinný ocet podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme podle návodu.
    Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky.
    Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí česnek a sušená rajčata na proužky.

  2. Měkkou čočku osolíme, zakápneme olejem z rajčat a promícháme se zbytkem surovin.
    Dochutíme podle chuti vinným octem.

Poznámka od kuchařky

Já jsem použila chilli papričky, ale kdo nemá rád pálivé, nahradí je čerstvě mletým pepřem.

Čočkové saláty dělám z čočky zelené, je pevnější, ale dnes jsem ji doma neměla.

Komentáře k receptu Pikantní čočkový salát s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.