Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 059 kJ / 1 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,54 g |
Tuky | 82,64 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klopsy vytvoříme tak, že mleté maso smícháme s vejcem prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, nasypeme majoránku.
Krok 2: Vytvoříme kuličky, kdyby byla hmota moc hustá, můžeme přilít trochu vody.
Krok 3: Do pekáčku nalijeme lečo, na něho položíme klopsy a zalijeme pivem, ponoříme bobkový list a nové koření.
Krok 4: Dáme do trouby a pečeme při 220 st. asi hodinu.
Krok 5: Jako příloha se hodí brambory nebo jen suchý chléb.
Zveřejněno 10. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klopsy pečené na leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WOj
Moje poznámka
Klopsy pečené na leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WOj
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
klopsy v rajské omáčce,
klopsy z mletého masa,
klopsy na smetaně,
masové klopsy,
klops,
dábelské koule,
rajská omáčka s klopsy,
pečené maso na leču,
klopsy v rajské omáčce recept,
co jsou klopsy,
klopsy v rajské,
dabelske koule v rajske omačce,
pečené lečo,
klopsy s rajskou omáčkou,
klopsy s hráškem,
masové klopsy v rajské omáčce,
mleté klopsy,
maso na leču,
masové koule v leču,
klopsy s rajčatovou omáčkou
Suroviny:
maso mleté,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
lečo,
pivo světlé,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře (20)
Díky za fotky
Ještě jednou děkuji za velmi chutný recept
Ivi,dík za krásný receptík
A všem dík za bodíky
Kdysi v hospodě u Rumpála ve Svitavách měli jako specialitu Ďábelské koule. Byly to klopsy, snad na leču, ale se smetanou, lehce pikantní, inu ďábelské, jedly se s knedlíkem. To už je nějakých 35 let co se mi po tom stýská, a ještě se mi nepovedly uvařit. Neznáte někdo?
Tyhle skvostné klopsy na leču už jsou blízko, blizoučko, ale ještě to není ono.
Každopádně, BOD už je tam. A zasloužený.