Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 903 kJ / 4 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,04 g |
Tuky | 103,16 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 696,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě je nabídka přece jen menší, a tak vám možná přijdou k chuti tyto řezy, které můžete připravit i v zimním období. Nejsou náročné na suroviny ani na přípravu (pokud zvládáte kynuté těsto).
Krok 2: Na těsto si nejdříve rozpustíme tuk (máslo nebo Heru) a necháme ho trochu zchladnout. Kvasnice rozdrobíme do mléka, do kterého jsme přidali trochu cukru a necháme je vzejít. K mouce přidáme oba cukry, špetku soli, žloutek, vlahý tuk a vzkynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple asi hodinu kynout.
Krok 3: Zatím se věnujeme přípravě náplní. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnečku, kde jsou asi 2 mm vody na dně. Mírně posypeme cukrem a skořicí a pod pokličkou dusíme pár minut do měkka. Odstavíme ze zdroje tepla a přidáme nastrouhaný perník. Měla by vzniknout poměrně hustá jablečná hmota, kterou necháme zchladnout.
Krok 4: K tvarohu přidáme cukr, žloutky, moučkový cukr a vymícháme. Nakonec přidáme propláchnuté rozinky.
Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučeném vále na dva díly a připravíme si hlubší plech na pečení. Ten vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. P
Krok 6: rvní díl těsta rozválíme na plát velikosti plechu a opatrně ho na plech přeneseme. Potřeme ho tvarohovou náplní.
Krok 7: Stejně si vyválíme druhou část těsta, ale při přenášení na plech jsme ještě pečlivější, protože na tvarohové náplni s ním nejde moc pohybovat. Na druhou vrstvu těsta rozetřeme jablečnou náplň.
Krok 8: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj moučkový cukr. Sněhem potřeme povrch moučníku a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C.
Krok 9: Po upečení necháme zchladnout a krájíme na řezy. Tyto řezy jsou nejlepší ještě vlahé. Před podáváním je můžeme ozdobit i kopečkem šlehačky.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Lq
Moje poznámka
Zimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14Lq
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty,
zimní řezy,
nejlepší řezy na plechu,
řezy na plech,
řezy s jablečnou náplní,
zimní koláč,
nejlepší řezy na plech,
zimní řez růží,
řezy,
recept na zimní řezy,
zimní řezy recept,
zimní řez,
řezy z kynutého těsta,
zimni recepty,
řezy s kynutého těsta,
náročné řezy,
vlahé řezy,
řezy pro náročné,
top řezy,
nejlepší kynuté pečené řezy
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
tuk,
droždí,
sůl,
tvaroh,
cukr,
žloutek,
jablko,
rozinky,
perník na strouhání,
cukr,
skořice,
cukr moučkový
Komentáře (4)
Nepiekla som naraz, ale najprv samotný koláč asi na 80%, až potom som dala sneh a dopiekla.