Suroviny
Porce: 25 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 444 kJ / 3 691 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,36 g |
| Tuky | 232,17 g |
| Vláknina | 7,90 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 767 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 305,15 g |
Postup přípravy
Těsto: uvedeme do varu vodu se solí a olejem, přisypeme mouku a vaříme za stálého důkladného míchání (vznikne konzistence mastné moučné hroudy, takže spíš než mícháním bych to nazval přehazováním a trháním obsahu) asi 10 minut. Doporučuji dělat na nádobí s nepřilnavým povrchem. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Krok 2: Do zchladlého základu těsta z kroku 1 (max. teplota 30 st. C, raději chladnější, má to tuhou konzistenci) vyklepneme 5 celých vajec a šlehačem (či v robotu s metlou na polotuhá těsta, ne hákem) vypracujeme hladké těsto (cca 5 -10 min, konzistence je tužší, silně lepivá, jsou patrné drobné krupičky mouky). Krok 3: Cukrářským pytlíkem (pevným, igelitový či mikrotenový pytlík se trhá, používám Tescoma pytlík se širokou silikonovou hubicí, proříznutí na konci jsem dořízl až k okraji hubice) se širokou zubatou hubicí tvarujeme na pekáč s pečícím papírem kolečka o průměru cca 5-6 cm. Krok 4: Pečeme v předem předehřáté troubě na 250 °C (troubu zapínám už před přípravou základu těsta) po dobu 12-13 minut, těsto musí být na povrchu světle začervenalé. Během pečení se nesmí otevírat trouba, jinak se kouzlo odpalovaného těsta ztratí (nedostaví). Krok 5: Věnečky za tepla rozkrojíme, nejlépe zubatým nožem na pečivo. Krok 6: Krém: mléko, cukr, puding a mouku dáme do hrnce, důkladně rozmícháme a za stálého intenzivního míchání (ideálně drátěnou metlou) přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty. Odstavíme z plynu a dáme chladnout. Necháme vedle povolit 100 g másla. Krok 7: Do chladného (cca 25 °C) základu krému přidáme povolené máslo a šlehačem vypracujeme homogenní hladkou hmotu (cca 5 min). Krok 8: Rozpůlené věnečky plníme přiměřeně krémem cukrářským pytlíkem se zubatou hubicí a zaklopíme horní částí. Krok 9: Tip1: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem s úzkou hubicí dát jahodový nebo malinový, ostružinový ...džem (ty posledně jmenované verze bez peciček ).
Tip 2: Na krém před přiklopením můžete jiným pytlíkem se střední hubicí dát neslazenou šlehačku se ztužovačem (nebo při okamžité spotřebě i bez ztužovače).
Tip 3: Před podáváním můžete věnečky pocukrovat (ne moc brzo, cukr pak zvlhne a vypadá to blbě).
Tip 4: 3 PL cukru nechat mírně zkaramelizovat (jen lehounce nažloutlý karamel), přilít cca 100 ml vody a po spojení vody a karamelu a zchladnutí všlehat cca 100 g (80-200 dle konzistence) moučkového cukru (výsledná konzistence je hustá bílá hmota s jemnými krystalky cukru), tím potíráme hotové věnečky.
Zveřejněno 23. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Moje poznámka
Věnečky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9lr
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 17 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 18 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 5 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 6 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 8 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 8 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 9 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 9 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 10 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 11 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
věnecky s vanilkovým kremem,
věnecky s krémem,
recept nažloutlé venecky,
venecky s vanilkovým s kremem,
recept na venecky s kremem,
věnečky s olejem,
tescoma recepty trubičky,
řezy z odpalovaného těsta tescoma,
krémem do venecku bez vajec,
věnečky plněné s krémem,
venecky olej polohrubé mouky,
zloutkove venecky s jinim krémem než pudinkovym,
vanilkovy krem na venecky,
top recepty věnečky s olejem,
věnečky se vanilkovým krémem,
věnečky plněné pudinkem,
recept na věnečky s olejem,
věnečky s vanilkovym pudinkem,
tescoma trubicky s krémem,
základ na krém mléko+ polohrubá mouka
Suroviny:
voda,
olej řepkový,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko polotučné,
pudink vanilkový,
mouka hrubá,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (6)
Naozaj ich zaslahavate naraz, alebo jeden po druhom?
Ide o to, ze je to postup overeny praxou (zaslahavat postupne), ale je fakt, ze takto sa to zauzivalo v dobe, ked roboty neexistovali a zaslahavalo sa rucne a vtedy ta slahacia sila nie je taka silna ako motorova. Naozaj by som to chcela vediet, kupila som si robot a pokial mate skusenost pozitivnu, rada sa necham inspirovat.
btw....ked peciem veternicky, davam do truby hrncek s vodou