Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 831 kJ / 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,10 g |
| Tuky | 33,29 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 311 mg |
| Sodík | 4,96 g |
| Sůl | 12,31 g |
| Sacharidy | 4,30 g |
Postup přípravy
Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod tekoucí vodou a necháme okapat. Krok 2: Kostky lilku dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme (použila jsem misku s noži z combi tyčového mixéru). Krok 3: Do mísy dáme rozmixovaný lilek, přidáme nastrouhaný parmezán, pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, pepř, pažitku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Zveřejněno 28. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Moje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 7 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 16 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 1 hodinou
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 2 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 2 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 3 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 4 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 4 hodinami
Uherská pěna
Daami před 6 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 7 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 7 hodinami
Tématické fráze:
karbenátky s parmezánem,
lilkové placičky plněné sýrem,
lilek hraska,
cuketove karbanatky s parmezán,
recept karbenátky s parmazanem,
bramborové karbanátky,
lilkové karbanátky
Suroviny:
lilek,
vejce,
parmazán,
česnek,
šunka,
strouhanka,
pepř,
sůl,
pažitka,
olej
Komentáře (9)
Strouhanka (hraška) vadí...
...a lilek nevadí?
Ale možná bys sýr mohla nahradit bylinkami a na zahuštění použít třeba sojovou drť.