Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 831 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 33,29 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 311 mg |
Sodík | 4,96 g |
Sůl | 12,31 g |
Sacharidy | 4,30 g |
Postup přípravy
Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod tekoucí vodou a necháme okapat. Krok 2: Kostky lilku dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme (použila jsem misku s noži z combi tyčového mixéru). Krok 3: Do mísy dáme rozmixovaný lilek, přidáme nastrouhaný parmezán, pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, pepř, pažitku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Zveřejněno 28. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Moje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 38 minutami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 3 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 5 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 5 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 6 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
karbenátky s parmezánem,
lilkové placičky plněné sýrem,
lilek hraska,
cuketove karbanatky s parmezán,
recept karbenátky s parmazanem,
bramborové karbanátky,
lilkové karbanátky
Suroviny:
lilek,
vejce,
parmazán,
česnek,
šunka,
strouhanka,
pepř,
sůl,
pažitka,
olej
Komentáře (9)
Strouhanka (hraška) vadí...
...a lilek nevadí?
Ale možná bys sýr mohla nahradit bylinkami a na zahuštění použít třeba sojovou drť.