Velikonoční kynutý koláč à la volské oko
Svátky jara se pomalu blíží. Upečte pro své blízké tematický velikonoční moučník, který na první pohled připomene volské oko. Moučník z kynutého těsta s tvarohovou a makovou náplní a meruňkami, nebudete péct naposledy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 267 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,32 g |
| Tuky | 53,74 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 588 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,94 g |
| Sacharidy | 365,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popř. dochutíme skořicí.
Krok 2: Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech ingrediencí.
Krok 3: Meruňky necháme na sítku okapat. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem.
Krok 4: Všechny ingredience na těsto najednou smícháme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 minut odpočinout a pak jej roztlačíme na připravený plech.
Krok 5: Celou plochu potřeme vrstvou makové náplně. Na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát z tvarohové náplně a to v oválném tvaru tak, aby náplň připomínala tvar usmaženého vejce.
Krok 6: Do středu každého „bílku“ položíme ještě půlku zavařené meruňky, takže docílíme finálního vzhledu tzv. volského oka.
Krok 7: Necháme nakynout a následně pečeme při 170 °C asi 25 minut, řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 21. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kynutý koláč à la volské oko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwgw
Moje poznámka
Velikonoční kynutý koláč à la volské oko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwgw
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 1 hodinou
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 2 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninová směs na vepřovém plátku
Přidáno před 4 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 5 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 3 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 3 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 3 hodinami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pracny
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Perníčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 4 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 5 hodinami
Tématické fráze:
cukroví volské oko,
kynuté velikonoční cukroví,
mřížka na volská oka,
vánoční cukroví volské oči,
www nominal cz recepty
Suroviny:
mouka nomix,
voda,
žloutek,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
sůl,
mák mletý,
cukr,
mléko,
zavařenina,
skořice mletá,
tvaroh měkký,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
kůra citronová,
kaše cereální nomina,
kompot meruňkový,
tuk
Komentáře (3)