Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s podmáslím, osolíme a v nepřilnavém rendlíku pomalu ohříváme, těsně pod bod varu. Přidáme citron a pomalu, na mírném plameni, mícháme tak dlouho, až se tekutina srazí, rozdělí na bílé chuchvalce a syrovátku.
Krok 2: Obsah rendlíku vlijeme do cedníku vyloženého vrstvou gázy (nebo do odkapávacího sáčku) a necháme do druhého dne odtéci syrovátku. Pak vymačkáme zbytek tekutiny.
Zveřejněno 8. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Moje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 36 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 42 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
krémový sýr,
čerstvý sýr,
domácí krémový sýr,
čerstvý sýr recept,
domácí sýr,
co je krémový sýr,
domácí čerstvý sýr,
domácí smradlavý sýr z tvarohu,
výroba čerstvého sýru,
výroba čerstvého sýra,
domácí krémový sýr recept,
domácí sýr recept,
domácí výroba čerstvého sýru,
jak udelat cerstvy syr,
sýr z čerstvého mléka,
recept na čerstvý syr,
čerstvý sýr výroba,
výroba krémového sýra,
recept na krémový sýr,
recept čerstvý sýr
Suroviny:
mléko kefírové,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (29)
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný
K receptu nejsou žádné komentáře.