

Špagety s chutnou omáčkou z uzených stehen a hub
Suroviny
- 1 balíček špaget nebo jiné těstoviny Fetuccine, Pene
- 200 g hlívy ústřičné nebo jiné houby
- 2 menší uzená kuřecí stehna
- 1 malá cibulka
- 150-200 ml plnotučného mléka nebo smetany 12%
- 150 g gazdovské slaniny
- 2 tavené sýry
- strouhaný sýr - Parmezán
- 1 ČL nasekané bazalky
- vývar z kostí z uzených stehen
Postup přípravy receptu
Připravíme si těstoviny a dáme vařit osolenou vodu.
Mezitím si připravíme omáčku.
Nejdříve si orestujeme pokrájenou slaninku s cibulkou. Přidáme na kostičky pokrájenou hlívu ústřičnou a pokrájená uzená stehna, zbavená kůže,promícháme a přidáme kari, nebo houbové koření.Zalijeme trochou vývaru z kostí z uzených stehen a necháme vydusit houby doměkka.Nakonec přilijeme mléko nebo smetanu,přidáme tavené sýry, pokrájenou bazalku a povaříme až bude sýr rozpuštěný.
Pokud se nám omáčka bude zdát řidká, tak počkáme ještě pár minutek mimo plotýnku, pak bude ta správná konzinstence na těstoviny.
Solíme, pepříme až na konec, někdy to ani není potřeba, protože sýry a uzené maso jsou někdy dostatečně slané.
Mezitím si do vařící vody dáme vařit těstoviny,abychom měli vše současně připravené.
Když jsou těstoviny uvařené, podáváme je s omáčkou a posypeme strouhaným sýrem nebo parmezánem a zdobíme dle každého.
Poznámka od kuchařky
Uzená stehna jsem zbavila kůže a vykostila jsem je a poté jsem obě stehenní kosti dala krátce povařit a měla jsem vývarek na podlití.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety s chutnou omáčkou z uzených stehen a hub
-
-
Frantiska: už je tam máte
-
Porada: jsou tam na obrázku a z textu vypadla,doplním a díky
za připomínku
-
Frantiska: vidíte dobře, ale teoreticky se maso mohlo snít samostatně
, a na omáčku použít jen vývar.
-
ja jsem asi slepa, ale kdy se tam pridavaji kureci stehna?
-
Děkuji všem
-
móóóc dobré
dělám podobně a tak vím
-
Bibinka: já jsem se toho docela bála,nedělala jsem je nikdy takto,ale překvapila mne báječná chuť,musím pokračovat
tady jsem to viděla,tak jsem neodolala a moc nám chutnalo,díky těmto stránkám jsem se to naučila,jinak jsem je nekupovala nikdy,už jsem našla i uzená křídla,také asi dobrá
-
Ivčo, dělám je téměř totožně a jsou moc dobré, díky tomu uzenýmu stehnu, oni jsou dobré všude a jídlo vždycky dostane velmi chutný rozměr
Dávám ti 2.bod
-
Andrejko, díky,je to moc dobré,jen jsem dělala takový první experiment,ještě jsem nikdy neměla uzená stehna,je to poprvé,ale dobroučké
-
To bude dobroučké, dala bych si