Bůčková pomazánka s játry
Připravte si domácí paštiku z vepřového boku a drůbežích jater. Trochu zdlouhavá příprava se vám zúročí přesně v okamžiku, kdy hotový výrobek ochutnáte na kousku čerstvého pečiva. Vložený čas i práce bude zapomenuta a budete si opravdu pochutnávat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 863 kJ / 9 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 630,20 g |
Tuky | 694,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 10,86 g |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 69,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 kg bůčku umyjeme, zbavíme kůží (ale není nutné) a naporcujeme na pečení. Posolíme, pokmínujeme, přikryjeme dalším pekáčem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Osolit můžeme o malinko více, protože játra již nesolíme. Nepodléváme.
Krok 2: Pečeme asi 1,5 hodiny. Maso obracíme a v případě potřeby mírně podlijeme vodou. Česneku dáme podle chuti asi větší hlavičku na plátky. Stáhneme teplotu asi na 160 °C.
Krok 3: Když je maso skoro hotové (asi po 1,5 hodině), odstraníme další pekáč a přidáme do pekáče umytá a očištěná kuřecí játra. Pečeme další půlhodinu. Čím měkčí bude upečený výrobek, tím méně práce bude s jeho další úpravou.
Krok 4: Upečený bůček vykostíme a vše připravíme na mletí. Umeleme na nejmenší otvory matrice, asi 3-4 mm. Pokud bude vše měkké, stačí jedno mletí. Nyní promícháme a případně dochutíme solí, či pepřem.
Krok 5: Řádně promíchanou směs vkládáme do skleniček a zavaříme, tradičně - první den asi 1-1,5 hodiny, druhý den 1 hodinu při 85 °C.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Zveřejněno 12. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Moje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 37 minutami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 10 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 23 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 2 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 5 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 5 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 5 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 6 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 8 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 8 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 11 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 22 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
bůčková pomazánka,
buček játra pomazánka,
pomazanka z jatry,
bůčková pomazánka do sklenic,
bůčkova pomazánka recept,
jatrova pomazanka s bučková,
pomazánka z pečeného bůčku a jater,
domácí bučková pomazánka,
veprova pomazanka s jatry,
pomazánka z vepřové játry,
domácí bučková pomazánka z pečeného,
domácí bučková pomazánka z pečeného masa,
bučková pomazánka recepty,
masová pomazánka s játrama,
jak vyrobit buckovou pomazánku,
recepty bučkova pomazanka,
bučková pomazánka-výroba,
babička bůčková pomazánka,
pomazánka z pečeného masa s jatrou,
veprova pomazanka z bůčku
Suroviny:
bůček vepřový,
játra kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
česnek
Komentáře (13)
chci Vás pozdravit a popřát všem krásné vánoční svátky, plné odpočinku a pohody po tom předvánočním shonu , které při jiné své práci dokáží vytvořit takovou krásu cukroví, obložených mís, chlebíčů , perníkových vánočních ozdob. Sliny se sbíhají , jen to člověk vidí. Je to pastva pro oči. Pokud se to nějak hodnotí , tak já mám 5 prstů nahoře. Asi jsem odbočil,ale doufám, že tyto krásné věci uvidím i v příštím roce. Ať se Vám daří.
Zdravím Vás.
Všechny to znáte a nebo máte vyzkoušené. Což je dobře. Jen jsem si myslel , že by takto vyrobená mohla někomu chutnat ,když chutná nám a našemu mlsnému vnukovi, když přijede.Proto také ty sklenice. A materiál je snadno dostupný a za rozumnou cenu.
Ještě jsem zapomněla poznamenat, že takhle pomazánka se skvěle hodí, pokud chcete vzít s sebou něco dobrého na posezení s přáteli nebo mejdánek, zvláště teď, když si k ní každý umí upéci dobrý domácí chleba.
Zdraví Vás Milan P.