Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,74 g |
Tuky | 27,22 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 787 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 286,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).
Krok 2: Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo a hnědý cukr.
Krok 3: Do dortové formy vlijeme směs z pánve. Na ní poklademe oloupaná, na měsíčky nakrájená jablka. Kde jsou mezery poklademe brusinky. Vše zalijeme těstem a dáme do trouby péct na 180°C na 50 minut.
Krok 4: Překlopíme formu na talíř, rozkrájíme a podáváme se šlehačkou pro ozdobu (já použila koupenou šlehačku ve spreji).
Zveřejněno 4. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Moje poznámka
Převrácený jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzKv
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 13 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 5 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 6 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 9 hodinami
Tématické fráze:
převrácený koláč,
převrácený jablkový koláč,
francouzský převrácený koláč,
prevraceny kolac s jablky,
prevracene kolace,
prevraceny koláče,
kolac na panvi,
převrácený švestkový koláč,
jablečný koláč na pánvi,
jablkový převrácený koláč,
jablecny kolac z pánve,
francouzky jablečný koláč na panvi,
převrácený jablečný koláč s karamelem,
koláč z pánve,
převrácený jablečný francouzský koláč,
převrácený jablov koláč,
jablkový koláč převrácený,
prevraceny tvarohovy kolac,
převrácený dort,
prevracene jablka koláč
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
rum,
mléko,
mouka,
sůl,
skořice,
cukr třtinový,
brusinky,
jablko,
šlehačka
Komentáře (3)
No, nerad se opakuji, pokud ale máte nádobu vhodnou k přípravě karamelu a k následnému pečení (Emile Henry, litina, Jenna Glas), pak lze oboje provést v jedné nádobě