Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,59 g |
Tuky | 82,81 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 129,97 g |
Postup přípravy
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Moje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 15 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 16 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 18 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 4 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 7 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 8 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 8 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 10 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 10 hodinami
Tématické fráze:
petrzelkove knedlicky,
top recepty petrželková omáčka,
petrzelkovy omacka,
nocky v petrzelkove omáčka,
recept petrželková omáčka,
petrželkova omáčka s knedlíčková polévka,
staročeské nocky
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sůl,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
česnek,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (10)