Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,79 g |
| Tuky | 117,78 g |
| Vláknina | 7,65 g |
| Cholesterol | 905 mg |
| Sodík | 324 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme. Krok 3: Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.
Zveřejněno 4. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Moje poznámka
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 minutou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Tématické fráze:
trhací buchta skořicová,
skoricove rezy,
španělský skořicový koláč,
skořicový koláč almoyshavena,
španělské řezy,
skořicové těsto,
španělsko skořicový koláč,
skořicové mraky,
odpalované těsto se skořicí,
španělská buchta,
španělská trhací buchta s jablky,
španělská skořicová buchta,
arabske řezy,
skořicový koláč z odpalovaného těsta,
kynutý skořicový chlebíček,
skořicovy rez,
rychly recept mraky řezy,
skořicové mraky recepty,
buchta skořicové mraky,
takprosto.cc
Suroviny:
voda,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
skořice mletá
Komentáře (12)
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.