Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.
Krok 2: Až se těsto upeče a vychladne, uděláme krém.
Krok 3: Škrobovou moučku (Solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedláme.
Krok 4: Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svaříme.
Krok 5: Vmícháme škrobovou moučku, krátce povaříme.
Krok 6: Hrnec s krémem postavíme do studené vody, občas zamícháme.
Krok 7: Až krém úplně vystydne, začneme míchat máslo do pěny, krém k tomu přidáváme po lžičkách.
Krok 8: Když máme hotový krém, potřeme jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopíme.
Krok 9: Dále uděláme polevu: vezmeme moučkový cukr a smícháme ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.
Krok 10: Povrch řezů potřeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Moje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 5 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 5 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 4 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 4 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 4 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 4 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 5 hodinami
Jablkový perník
collins před 6 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 8 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 9 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 11 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové řezy,
žloutkové řezy z listového těsta,
žloutkové řezy pro začátečníky,
recept na žloutkové řezy,
žloutkové řezy video,
žloutkove řezy video recepty,
žloutkové řezy recept,
krém do žloutkových řezů,
žloutkový řez,
krém na žloutkové řezy,
žloutkovy řezy,
pravé žloutkové řezy,
zloutkove rezi,
krem ze zloutku,
zloudkove rezy,
recepty žloutkové řezy,
žloutkové kostky,
žloutkový řezy z lístového těsta,
ten cz zloutkove rezy,
žloutkové řezy krém
Suroviny:
těsto listové,
solamyl,
mléko,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (18)