Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 129 kJ / 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| Tuky | 8,95 g |
| Vláknina | 8,43 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 7,95 g |
| Sacharidy | 38,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer připravíme maso. Naklepeme hladkou stranou paličky přes igelit.
Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry,
trochu soli a dáme na noc do lednice. Krok 2: Druhý den dáme vařit brambory se solí a kmínem. Máte-li, tak s větvičkou libečku.
Mrkev, pokud je třeba, oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórek na šikmé kroužky a oloupanou vodnici na malé hranolky. Dáme na pánev s trochou olivového oleje a restujeme. Mícháme. Přidáme koření na grilovanou zeleninu. V mističce rozmícháme kečup, hořčici, olej a pepř, trochu přisolíme a dáme stranou. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, necháme trochu okapat a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje.
Zbytek marinády smícháme s připravenou kečupovou směsí. Maso otočíme a na opečenou stranu dáme vše z mističky. Krok 4: K zelenině přidáme kousek másla a trošku zaprášíme moukou, já používám žitnou. Jakmile se mouka osmaží, zakápneme horkou vodou, necháme probublat a vypneme. Maso dáme ke straně, nejprve ještě otočíme, aby se vykoupala i druhá strana, jakmile probublá, vypneme.
Vložíme jej do marinády z olivového oleje, pepře, práškového bujónu, sherry,
trochu soli a dáme na noc do lednice. Krok 2: Druhý den dáme vařit brambory se solí a kmínem. Máte-li, tak s větvičkou libečku.
Mrkev, pokud je třeba, oloupeme a nakrájíme na kolečka, pórek na šikmé kroužky a oloupanou vodnici na malé hranolky. Dáme na pánev s trochou olivového oleje a restujeme. Mícháme. Přidáme koření na grilovanou zeleninu. V mističce rozmícháme kečup, hořčici, olej a pepř, trochu přisolíme a dáme stranou. Krok 3: Maso vyndáme z marinády, necháme trochu okapat a vložíme do pánve s trochou rozpáleného oleje.
Zbytek marinády smícháme s připravenou kečupovou směsí. Maso otočíme a na opečenou stranu dáme vše z mističky. Krok 4: K zelenině přidáme kousek másla a trošku zaprášíme moukou, já používám žitnou. Jakmile se mouka osmaží, zakápneme horkou vodou, necháme probublat a vypneme. Maso dáme ke straně, nejprve ještě otočíme, aby se vykoupala i druhá strana, jakmile probublá, vypneme.
Zveřejněno 24. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotleta na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7qGG
Moje poznámka
Kotleta na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7qGG
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 3 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 8 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 16 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 19 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 10 minutami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 27 minutami
Bramboračka
artistichideaway před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 3 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 3 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 3 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 5 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 6 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 17 hodinami
Margot kuličky
Junys před 17 hodinami
Tématické fráze:
kotlety recepty,
kotleta recept,
kotleta recepty,
recept kotlety,
ahaonline,
ahaonline,
kotlety recept,
recepty z kotlety,
ahaonline recepty,
top recepty,
recepty kotlety,
recepty s alkoholem cherry,
vykostena kotlety,
vepřové kotleta na sherry,
dobre sherry na vareni,
nakládání kotlety,
vykostěná kotleta,
recepty na kotletu,
recept s kotlety,
recepty k kotlet
Suroviny:
kotleta,
mrkev,
pórek,
paprika čerstvá červená,
brambory,
máslo,
kečup sladký,
hořčice,
olej olivový,
pepř mletý,
koření grilovací,
koření na grilovanou zeleninu,
sůl,
kmín celý,
bujón,
sherry,
libeček
Komentáře (10)
http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/35649/nejve...
http://poradne.rodinka.sk/mudr-katarina-babinska-p...