Nebe v hubě
Zákusek nebe v hubě slibuje zážitek pro chuťové buňky. Návštěva jistě ocení křehké těsto, voňavou ořechovou náplň, která příjemně křupe a jemný máslový krém, který můžete nahradit zakysanou smetanou či šlehačkou. Příprava je složitější, ale určitě stojí za zkoušku.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 195 kJ / 10 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,63 g |
Tuky | 692,47 g |
Vláknina | 33,45 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 6,95 g |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 986,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Z hladké mouky, cukru moučka, vajec, másla, medu a mléka se sodou vypracujeme těsto.
Krok 3: Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, které rozválíme na velikost plechu.
Krok 4: Jednu placku ihned pečeme 10–15 min. na 175 °C (horkovzdušná trouba s ventilátorem). Druhou placku položíme na pečicí papír.
Krok 5: Máslo, med a cukr vložíme na rozpálenou pánev. Zamícháme a jakmile se máslo rozpustí, vmícháme nasekané ořechy a osmažíme dozlatova.
Krok 6: Ještě teplou směs naneseme na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat.
Krok 7: Placku s ořechy dáme s pečicím papírem do pekáče a vložíme do trouby. Pečeme rovněž 10 -15 minut na 175 °C.
Krok 8: Připravíme krém. Mléko, mouku, Solamyl a cukr uvaříme spolu v hrnci. Chladnou směs postupně přimícháme do másla vymíchaného s vanilkovým cukrem.
Krok 9: První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1-1,5 dl), necháme vsáknout, poté potřeme krémem, přeložíme druhým upečeným plátem (s ořechy).
Krok 10: Necháme uležet do druhého dne. Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi dobře manipulovat.
Zveřejněno 4. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Moje poznámka
Nebe v hubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQGR
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 7 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 8 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Tématické fráze:
řezy nebe v hubě,
kolace nebe v hube,
buchta nebe v hubě,
buchty nebe v hubě,
nebe v hubě na plech,
koláč nebe v hubě,
tvarohove nebicko,
recept na buchtu nebe v hubě,
vánoční cukroví nebe v hubě,
nebe vhubě,
buchta nebe,
ořechové řezy nebe v hubě,
nebe v hube rezy,
nebe v hubě houby,
nebe v hub,
moučník nebe,
recepty-nebe v hubě,
buchta nebe v hubě recept,
nebe v hubě buchta,
nebe
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
soda jedlá,
mléko,
ořechy,
cukr,
máslo,
med,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (93)
Některé baby
No řekněte, esli by nebylo jednodušší "zrušit" několik z nás, že
Na druhé straně, milý autore, nic proti Vašemu receptu. Řezy jsou opravdu skvělé, což je mnohem lepší varianta, než kdyby byl název perla a recept na draka!
Mnohem víc mi vadí technologické chyby v receptech a také chování některých lidí.
Chce to nechat dlouho uležet, jinak to nemá tu správnou chuť!!!! Nechala jsem při průběžném ochutnávání uležet 24hod a podle mě je to nejlepší doba na zvláčnění a propojení chutí