Čína
Hledáte takovou úpravu masa, aby maso zůstalo krásně křehké a šťavnaté? Vyzkoušejte ho namarinovat podle následujícího receptu. Maso je lehce pikantní a má výraznou chuť. Chutě se během marinování krásně propojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,18 g |
| Tuky | 50,82 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 7,91 g |
| Sůl | 20,07 g |
| Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Z ostatních surovin umícháme marinádu. Cibuli a feferonky do marinády nakrájíme najemno. Vše přidáme k masu a promícháme. Zakryjeme a dáme do lednice.
Krok 3: Necháme uležet minimálně 24 hodin. Pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z jater, jen sůl přidáme až po úpravě, ale tekuté polévkové koření a worcestr přidáme hned.
Krok 4: Po naložení maso prudce orestujeme na oleji. Pak stáhneme na menší výkon a doděláme tak dlouho, aby maso bylo hotové. Doba restování se liší dle druhu masa.
Krok 5: Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.
Zveřejněno 3. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Moje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Nejnovější recepty
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 40 minutami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 4 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 23 minutami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 33 minutami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 34 minutami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 35 minutami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 35 minutami
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 36 minutami
Nejjednodušší kokosky
aninah před 1 hodinou
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
cina recept,
čína z vepřového nejlepší recept,
čína,
recept na čínu,
recepty na cinu,
jak naložit maso na čínu,
recepty čína,
jak naložit čínu,
cina recepty,
recept čína,
recept na dobrou cinu,
recept na čínu-top recepty,
jak uvařit čínu,
nejlepsi recept na cinu,
jak udelat cinu,
dobrá vepřová čina,
jak udělat dobrou cinu,
jak uvarit dobrou čínu,
dobrá čína,
nejlepší čína recept
Suroviny:
maso kuřecí,
žloutek,
olej,
feferonka,
omáčka worcesterová,
koření polévkové,
sůl,
cukr krystal,
cibule,
olej
Komentáře (47)
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
A chutna mi i dnes
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.