Sekaná v anglické slanině
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané obalené ve slanině si také pochutnáte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 828 kJ / 1 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,27 g |
Tuky | 129,36 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 6,00 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 29,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáček vyložíme anglickou slaninou, pokud bude delší, tak aby okraje přesahovaly přes okraje pekáčku.
Krok 2: Všechno ostatní zpracujeme do šišky, z vajec použijme jedno celé a jeden žloutek (bílek dáme stranou a později použijeme na potření). Pokud by sekaná nedržela pohromadě, přidáme mléko.
Krok 3: Šišku položíme na anglickou slaninu, kterou celou zabalíme. Pokud nám to délka slaniny nedovolí, dáme po délce sekané ještě jeden plát, abychom sekanou zcela pokryli.
Krok 4: Sekanou pečeme asi 1 hodinu, během toho kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou.
Zveřejněno 15. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Moje poznámka
Sekaná v anglické slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5lP
Nejnovější recepty
Smaženice s krupičkou
Přidáno před 8 hodinami
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová placka
Přidáno před 16 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno 30. 9. 2025 20:37:04
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z uzené makrely s jarní cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luceke před 5 hodinami
Lečo jak dělám já
Billis před 5 hodinami
Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem
Dadyna3 před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
JanaPav před 8 hodinami
Cizrnovo-vajíčková pomazánka
michaela.hanusova před 8 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
JanaPav před 8 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou
Andy10 před 9 hodinami
Prošívaná deka
Tynaja před 9 hodinami
Kakaový koláč s pudinkem a malinami
Sima1996 před 10 hodinami
Tématické fráze:
sekana recept,
mleté maso recepty,
sekaná,
anglicke recepty,
sekaná se slaninou,
recept sekana,
sekaná s anglickou slaninou,
opečená sekaná,
recepty sekaná,
recept na sekanou,
sekana s anglickou,
sekaná obalená slaninou,
domací sekaná s anglickou slaninou,
sekaná albert,
sekaná s vajíčkem,
mleté maso v anglické slanině,
recepty na sekanou,
domaci sekana se slaninou,
sekaná recepty,
anglický recept
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vegeta,
sůl,
majoránka,
koření oregáno,
petrželka,
strouhanka,
mléko,
vejce,
slanina anglická
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 3,0
Tak odpovím si sám po několikátém pečení na základě získaných zkušeností;
1) 10 minut na 200 °C, pak ubrat na 170 °C a ještě cca 50 minut
2) musí se podlévat a to docela dost; Staré řeznické pořekadlo zní: Sekaná by měla vypít tolik vody, kolik sama váží. To je samozřejmě přehnané, ale právě voda, která se do sekané při pečení vstřebá, dělá pak tu šťavnatost.
Jinak je sekaná excelentní, výborný recept s perfektním dávkováním