Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Moje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 24 minutami
Cuketové halušky
janatka před 27 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 33 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 38 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 41 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Tématické fráze:
teleci rizek,
telecí řízek podle pohlreicha,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
videnske řizky,
telecí řízky,
telecí řízek recept,
telecí řízky podle pohlreicha,
telecí řízky recept,
vídenský telecí řízky,
telecí rizek recepty,
videnske telecí řízky,
vídeňských rizek,
vídeňský vepřový řízek,
recept na telecí řízek,
telecí řízky recepty,
vídeňský řízek podle pohlreich,
vídeňský vepřový plátek,
vídeňský plátek,
pravý holanský řízek,
vídeňské řízky recept
Suroviny:
ořechy,
máslo,
citron,
mouka,
mléko,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (28)
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
Ja som bola na jar v rakúskych Alpách, Zell am See, v reštaurácii, kde podávali Big rezeň, u nás by ho dali asi štyrom - piatim hosťom...(hmotnosť si nepamätám) Bol z bravčového mäsa. Rezne sú proste - rezne, ktože by ich nemal rád, smažia sa v každej rodine...