Švestková povidla bez míchání
Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná povidla připravená tak akorát na to, abyste s nimi plnili buchty.
Suroviny pro 1 dávka
10-15 skleniček po 200 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 121 kJ / 2 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,25 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 665,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozpůlíme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo.
Krok 2: Švestky nasypeme do hrnce a vaříme na velmi mírném ohni asi 4-5 hodin. Nesmíme však míchat.
Krok 3: Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí. Můžeme je také přemístit do pekáče a nechat pomalu houstnout v troubě na 140 °C 2-3 hodiny.
Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček. Než zavíčkujeme, můžeme na povrch kápnout trochu rumu pro lepší konzervaci. Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a povidla uložíme do sklepa.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXpn
Moje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXpn
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 6 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 16 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 35 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
švestková povidla bez míchání,
recept na švestková povidla bez míchání,
švestková povidla bez míchání v troubě,
švestkové povidla bez míchání,
vaření povidel bez míchání,
povidla ze švestek bez míchání,
vařená povidla,
povidla bez míchání,
vařená svestková povidla,
švestková povidla s octem,
povidla bez vaření,
švestková povidla vařená v troubě,
švestková povidla bez vaření,
povidla bez míchání v troubě,
švestková povidla vařená,
varena povidla bez michani,
švestková povidla v troubě,
švestkova povydla bez michani,
švestková povidla bez míchání a bez cukru,
švestková povidla bez míchání bez cukru
Suroviny:
švestky,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (7)
Proč jsou v "Doporučených" i recepty na povidla pečená, když tato jsou evidentně vařená na malém plameni