Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majčino rizoto

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 240 kJ /
1 252 kcal
Bílkoviny70,03 g
Tuky12,54 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy210,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájenou cibuli na tuku osmahneme mírně dozlatova, zasypeme sladkou paprikou, osmahneme a vložíme na kostičky pokrájené maso. Podlijeme, přidáme hrášek, popepříme, posolíme a podlité vývarem (vodou) dusíme, až je maso měkké. Krok 2: Předem uvařenou rýži vmícháme k masu (nebo obráceně) a dochutíme.

Zveřejněno 7. 10. 2017

Poznámka autora pavelk

Celkové náklady k dnešnímu dni jsou cca 39 Kč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majčino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pwxw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majčino rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pwxw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hrášek (sterilovaný) taktéž přidávám až do hotového pokrmu.

Já bych osobně přidala hrášek - jedno jaký, mražený, čerstvý, konzerva - přidala až na poslední minutky nakonec....

Eja57: ale já tam vidím hrášek..

Jana Dorazinová-Remková: píšu jak tatar - mělo být, že hrášek bych přidala až na minutku nakonec....

Pro Pavelk: rýže dávám cca 20-25 dkg/4porce. Záleží samozřejmě na chuti jedlíků.:-)

Souhlasím s Yanull, taktéž přidávám propláchnutou rýži k poloměkkému masu - ve výsledku "chytne" chuť šťávy z masa. :-)

mystery: I tebe se zeptám? Kolik je potřeba rýže:-?

Dovolím si přidat jednu radu, až je maso ze 3/4 upečené, je dobré k němu přidat nevařenou, pouze propláchnutou rýži, podlít horkou vodou a nechat dodělat společně. Je to velmi dobré, rýže do sebe při pečení nasaje výpek a je mnohem lepší, než předem vařená. Stojí za vyzkoušení. ;-)

yanull: Děkuji za doplnění a zeptám se: Jaké množství rýže je potřeba?

Rizoto?
No, když "Předem uvařenou rýži vmícháme k masu (nebo obráceně)" pak je to rýže s masem:-p
...a už od dob, co v rýži nejsou kamínky a myší bobky, tak ji na risotto a ani na rizoto neperu:-)

pavelk:
Ptáte se, Jaké množství rýže je potřeba?
Na deklarované 4 porce, bych tedy v surovinách "25 dkg uvařené rýže" vyzmizíkoval slůvko "uvařené":-)

Tématické fráze:
recept na rizoto, jakou rýži na rizoto, rizoto recept, rizoto, rizoto z uvarene rýže, rizoto z den predem upeceneho masa, recepty rizoto, kuřecí rizoto, vepřové rizoto, jaké maso na rizoto, rizoto plec

Suroviny:
plec vepřová, cibule, rýže, paprika sušená sladká, hrášek, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu