Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Moje poznámka
Těstoviny Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOY
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 7 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 22 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 38 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 47 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara podle pohlreicha,
tagliatelle ala „carbonara,
spaghetti carbonara pohlreich,
špagety carbonare,
špagety ala carbonára,
špagety carborana,
těstoviny karbonare,
těstoviny karbonara,
špagety carbonara recept,
špagety carborane,
recepty z testovin,
těstoviny carborana,
špagety carbonara,
těstoviny pohlreich,
italské těstoviny recepty pohlreich,
těstoviny carborane,
pohlreich těstoviny,
špagety a la carbonara,
carborana,
penne rigate carbonara
Suroviny:
těstoviny,
česnek,
slanina anglická,
petrželka,
víno,
vejce,
sýr strouhaný,
pepř,
šlehačka,
tuk
Komentáře (15)
V těch pravých musí být vejce, krásně prorostlá slanina,, pepř a pecorino (ovčí sýr), sůl není potřeba vůbec, protože sýr bývá hodně slaný. Česnek být nemusí, ale pokud se osmaží stroužek česneku spolu se slaninou, tak je konečný výsledek chutnější, ale ten stroužek se po osmažený slaniny odstraní.
Do pravého Carbonare se šlehačka, cibule, petržel a víno nedávají. To už se jedná o zcela jiný recept. Pokud je špek (slanina) dobře prorostlý, tak není potřeba přidávat ani olivový olej.