Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové latté

Kombinace voňavého espressa, napěněného mléka a kořeněného dýňového sirupu s vůní skořice je pro mnohé neodmyslitelným symbolem chladnějších dnů. Najdete ho nejen v kavárnách, ale snadno si ho připravíte i doma.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

1 Hrnek = 250 ml

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie542 kJ /
130 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky0,08 g
Vláknina1,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy31,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pyré s vodou, cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, poté přecedíme. Krok 2: Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko. Krok 3: Poprášíme skořicí a ihned podáváme.

Zveřejněno 15. 10. 2017

Poznámka autorky zizala

Je lépe sirup výrazně okořenit, aby nápoj nebyl mdlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové latté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8Z8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňové latté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z8Z8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Milá podzimní tradice. 😊

Hella: Děkuji 😊

Dělala jsem podobně, s třtinovým cukrem, akorát ve větším množství a mám ve sklenicích v lednici a musím říct, že je to mňamka, v kombinaci s latté :o) poprvé jsem pila v jedné pražské čajovně, kde si tento sirup dělají sami a inspirovali mě, recept jsem si našla na netu, trochu zaimprovizovala :o) bodík určitě letí.:yes:

sarkap: ;-):-K

Jejda, to je zaujímavý recept!!!

Dýně mám rád, především hokaido. Jako krém a především pečené jako přílohu:yes:
No, když jsem ale před časem kdesi viděl rcp na dýňový sirup, tak mi přišlo, že si kdosi dělá srandu:-D a první co mi šlo hlavou bylo, že při tom množství použitého koření by bylo lze použít třeba i vařené a rozmixované brambory... ;-):-):-D

casino: :-D Já jsem zvyklá kořenit poměrně výrazně kromě soli a pepře, takže píšu, jak jsem kořenila já. Nikomu přece nebráním dát si koření podle svého uvážení.

Děkuji za milé komentáře :-K
Každý den bych to pít asi nemohla, ale jako zpestření to bylo příjemné :yes:
Děkuji všem :-K

Krásný nápad...:yes::yes:

To bych ráda ochutnala<3

zrovna jsem včera sklízela dýně, rozhodně vyzkouším:-):yes:

Občas, no, raz za rok , si urobím dyňové frappé, ke to niečo podobné, a tento recept sa m i páči.:yes:

Velmi zajímavý recept, toto by mě z dýně udělat nikdy nenapadlo ;-):yes::-K

Tématické fráze:
dýńové latté, dýňové laté, dýňový likér, top recepty dýňová džus, recept káva dýňové pyré, dýňový sirup, dínové latte, dýňové recepty, dýňový likér recept, likér z dýně hokaido, latté z dýně hokaido, dýňového latte, dýňové laté, dynova latte macchiato, káva dýňové pyré recept, dynove latt, dýňové laté recept, dynovy sirup top recepty, recepty :a dynove frappe, dýňová dzus

Suroviny:
pyré dýňové, voda, cukr hnědý, skořice celá, koření hřebíček, koření nové koření, ořech muškátový, kardamom, sirup, káva espresso, mléko, skořice mletá

Přidat fotografie receptu