

Dýňový salát s pečeným celerem
Suroviny
- dýně Hokkaidó
- celer (v poměru 1:1)
- vejce na tvrdo
- pórek
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- ořechový olej
Postup přípravy receptu
Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.
Celer nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou papriku.
Polijeme olejem nebo rozpuštěným máslem a upečeme v troubě cca 30 minut do hněda.
Hotovou dýni si nakrájíme na kostky, nasekáme pórek a kyselé okurky a vše smícháme s uvařenými nastrouhanými vajíčky.
Celer se mezitím dopekl, nakrájíme ho tedy stejně jako dýni a přimícháme k ostatním surovinám.
Polijeme ořechovým olejem a důkladně promícháme. Ochutnáme a můžeme dosolit, dopepřit či dokyselit.
Poté salát necháme vychladnout v lednici alespoň pár hodin - chutě se rozleží a bude ještě lepší.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňový salát s pečeným celerem
-
rozmarynaH: Nezlob se, ale velmi pochybuji, že tohle všude psali
Všude naopak píšou, že Hokkaido se neloupe, protože vařením změkne. Opravdu to není nutné a v páře je měkká za 5 minut :)
-
Iva: tak vidíš, já jsem si přidělávala práci. Všude psali, že se má loupat, tak jsem loupala
Člověk se zkrátka učí celý život. Díky Ivo
-
-
rozmarynaH: dýně Hokkaidó se loupat nemusí, i slupka je chutná a tvrdá není
-
Salát vypadá zajímavě, je z dobrých surovin. Jen se chci zeptat, tys tu dýni neoloupala
není po uvaření tvrdá
Jen se ptám, protože já jí vždycky oloupu. Posílám 1. bodík