Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 764 kJ / 2 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,18 g |
Tuky | 171,56 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 504 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 192,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trojtěsto, místo lístkového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1W
Moje poznámka
Trojtěsto, místo lístkového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1W
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 4 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 11 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
slaný závin z lístkového těsta,
slané a sladké šneky babica,
pica šneky,
pica šneci,
lístkové těsto na slano,
slané moučníky,
slané recepty na lístkové těsto,
pica šnek,
pica štrůdl,
tresnovy zavin,
jableční šneci,
lístkoví šneci,
peceni listkoveho testa,
sladké záviny babica,
závin jako lístkový,
listkove sneky,
štrůdl jako lístkový,
slaný lístkový závin,
lístkové těsto slané,
recept na slané šneky
Suroviny:
mouka polohrubá,
tvaroh,
tuk hera,
vejce,
mouka
Komentáře (20)
No jo, no, máte recht... Je to vlastně SKORO totéž
Vůbec jsem neřešil, kdo ten recept napsal dříve a kdo později
Měl jsem na mysli POSTUP a když si ho znovu trošku pozorněji přečtete tak možná seznáte, že když dva dělají totéž tak to ještě neznamená, že je to totéž...
V létě, kdy je spousta padaných šťavnatých jablek, dělám něco jako páj. Těsto rozválím na dvě placky, spodní dám na plech, pomažu rozpuštěným máslem s na ni dám náplň: větší kousky jablek, trochu cukru, prosypat vanilkovým pudinkem, který na sebe váže šťávu, kterou jablka pustí. Přikryjeme druhým plátem, který trochu probodáme vidličkou. při dopékání pomažu rozpuštěným máslem. U nás doma jíme hned, jak je to trochu možné, to znamená, jakmile je jisté, že si nespálíme pusu.