Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovy houby

Klasickou smetanovou houbovou omáčku známe všichni. Čertovy houby jsou oproti ní správně pikantní a kořeněné. Je to díky kombinaci chilli pasty, sojové omáčky, hořčice a muškátového oříšku. Smetana omáčku krásně zjemňuje.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2-3 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 081 kJ /
497 kcal
Bílkoviny16,17 g
Tuky30,28 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,36 g
Sůl3,20 g
Sacharidy29,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut. Pokud je potřeba, zakápneme vodou. Krok 2: Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby. Krok 3: Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti. Krok 4: Pokud máme pocit, že je omáčka řídká, můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Krok 5: Pořádně vše provaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

TIP: Oblíbené pokrmy z hub

Zveřejněno 18. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovy houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7p9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovy houby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7p9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jemně pikantní a dobré. :-K

Moc dobré <3

Dnes jsem vařila k obědu ,jen bych příště použila méně hořčice , je tu dost výrazná a ztrácí se chut hub.:-K

Před půl rokem jsem našla tento recept a čekala až budou čerstvé hříbky.Právě jsem dovařila a super!!!Určitě nebude naposledy:-K

caarrodejka: tak to mne moc těší :-)

maris: Maruško díky za upzornění, opravím to ;-)

Jana Remkova: Já bych se chtěla zeptat, proč je tam 2x 150 ml smetany - jednou na omáčku - to je jasný a co se dělá s tou druhou, kterou máš napsanou u množství hub a u másla ?

Slova jako "lejno" k receptům rozhodně nepatří, komentáře u receptů mají být doplňkem k samotnému receptu a prostorem pro dotazy a odpovědi. Prosím některou z moderátorek, aby komentáře netýkající se receptu smazala a já zbytek vyřeším přes SZ, díky.

Navir: Asi tak, prirodni koreni je jedna vec a dochucovadla druha.
Horcici si dam s radosti k parkum ci burtikum, ale do hub ne....

Jitkas: Ne, mluvila jste o dochucovadlech a o tom, že přebijí chuť hub. Tak jsem na příkladu omáčky uvedla, že dochucovadla nemůžou chuť hub přebít, pokud je do pokrmu nedáváme po kilech. Víc se k této diskuzi nehodlám vyjadřovat.

Navir: Skoro tak ji delam i ja, ale zde nemluvim o Vasi omacce ci moji, ja mluvim o teto, zvane "Certovy houby" od Jany Remkove.

Jitkas: No, pro mne jsou žampiony takové houbové cosi bez chuti. To je ale nezatracuji. Ale houby z lesa, to je jiná :-! Do houbové omáčky běžně přidávám bobkový list, muškátový oříšek, pepř a NIKDY:-! to nechutná jinak, než jako houbová omáčka. Tudíž i zde nepřebijí dochucovadla chuť hub.

Navir: On tam neni jenom kecup a horcice, je tam i chilli pasta, citron. stava, sojova omacka, muskat. orisek a pepr a kapie. A nikde neni psano, ze jsou to zampiony, coz by asi nemelo mit vliv, nebot i ony maji svoji specifickou chut, tedy pro mne....

Navir: No, mám stejný názor :-). Já tuhle dobrotu jedla a myslím, že bych poznala, jestli to chuť přebilo, nebo ne :-)

Jitkas: No, pokud se nedělá z kupovaných žampionů, tak chuť hub je tak výrazná, že ji hořčice ani trocha kečupu nemůže přebít.

Tématické fráze:
recepty na houby, houby recepty, houby recept, recepty houby, recept houby, co s houbami, houby top recepty, pasta z hub, čertovské houby, certovyhouby, recepty nqa houby, top recepty houby, houby na masle, houby v kecupu, houby, pasta s houby, recept s houbami, receptýnahouby, co s houbama, houby-recept

Suroviny:
houby, máslo, hořčice plnotučná, smetana na vaření, kečup sladký, omáčka sojová, šťáva citronová, pasta chilli, kapie červená, sůl, pepř, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu