Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 563 kJ / 4 915 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 117,56 g | 
| Tuky | 217,12 g | 
| Vláknina | 18,10 g | 
| Cholesterol | 1,83 g | 
| Sodík | 940 mg | 
| Sůl | 2,72 g | 
| Sacharidy | 613,57 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Korpus:
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem vymícháme do pěny, nakonec citronovou kůru. Těsto upečeme v plechu tak, jak jste která zvyklá, já peču na 160°C horkovzduchem.Po upečení a vychladnutí vyřezat postavu, zkusit sestavit a potom jednotlivé díly proříznout a naplnit krémem. Dotvarovat punčovinou a pomazat zlehka ze všech stran, aby se pěkně marcipán chytal. Dát vychladit do lednice, až potom potahujeme. Krok 2: Krém:
mouku, kakao, mléko a vejce si rozmícháme metličkou a zahříváme nad parou, do zhousnutí (kaše). Dáme vychladit a mezitím vymícháme máslo s mouč. cukrem potom vmícháváme kaši po lžících do másla. Krok 3: Punčovina:
rozdrobíme odřezky korpusu, který nám zbyl, přidáme máslo, kakao, marmeládu (nugetu) trochu rumu a mouč. cukru. Krok 4: Vše zpracujeme (nejlépe rukama).
vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem vymícháme do pěny, nakonec citronovou kůru. Těsto upečeme v plechu tak, jak jste která zvyklá, já peču na 160°C horkovzduchem.Po upečení a vychladnutí vyřezat postavu, zkusit sestavit a potom jednotlivé díly proříznout a naplnit krémem. Dotvarovat punčovinou a pomazat zlehka ze všech stran, aby se pěkně marcipán chytal. Dát vychladit do lednice, až potom potahujeme. Krok 2: Krém:
mouku, kakao, mléko a vejce si rozmícháme metličkou a zahříváme nad parou, do zhousnutí (kaše). Dáme vychladit a mezitím vymícháme máslo s mouč. cukrem potom vmícháváme kaši po lžících do másla. Krok 3: Punčovina:
rozdrobíme odřezky korpusu, který nám zbyl, přidáme máslo, kakao, marmeládu (nugetu) trochu rumu a mouč. cukru. Krok 4: Vše zpracujeme (nejlépe rukama).
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
MAT s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ0J
Moje poznámka
					
				
MAT s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ0J
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort pat a mat s postupem, 
						
						
							dort recept, 
						
						
							postup při výrobě dortů, 
						
						
							výroba punčoviny, 
						
						
							pat a mat s postupem, 
						
						
							jak vyrobit pata a mata z marcipánu, 
						
						
							kupovaný marcipán, 
						
						
							obarvení marcipánu, 
						
						
							punčovina, 
						
						
							postava z marcipánu, 
						
						
							recept na výrobu marcipánu, 
						
						
							postup při výrobě marcipánu, 
						
						
							postavy z marcipánu postup, 
						
						
							dorty recepty, 
						
						
							pat a mat dort, 
						
						
							pat a mať z marcipanu postup, 
						
						
							vyroba pata a mata z marcipanu, 
						
						
							výroba dortů, 
						
						
							postupy dortů, 
						
						
							vyroba postav z marcipanu
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							marcipán, 
						
						
							korpus, 
						
						
							máslo, 
						
						
							kakao, 
						
						
							rum, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							marmeláda
						
					
	
			
Komentáře (10)