Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,70 g |
Tuky | 4,32 g |
Vláknina | 14,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 181,00 g |
Postup přípravy
Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který necháme kynout v pomoučené ošatce. Krok 3: Vykynutý bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj přebytečnou mouk a, postříkáme vodou z rozprašovače. Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba zeslabit asi na 220°C/45-55 min – každá trouba peče jinak, stupně i délka pečení jsou orientační).
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Moje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 5 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 7 hodinami
Tématické fráze:
rozkvas kyne,
rozkvas že starého pečiva,
recept na chleba
Suroviny:
kvásek,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)
Tím, jak se snižuje kvalita kupovaných výrobků toto označení už delší dobu získává hanlivý nádech, což je obrovská škoda.
finneta: tenhle jsi zkoušela? https://www.toprecepty.cz/recept/41988-denni-chleb... Složením velice obyčejný, jednoduchý, poměrně světlý, a přitom úžasně pružný, nadýchaný, měkký a s křupavou kůrkou....máme ho nejradši
Chleba peču, nebo kupuji u ověřeného pekaře
Pro tchyňku s vyndávacími zuby kupujeme cosi, co si chleba říká a co ona bez problémů požije. Je to taková "vata" a mám ověřeno, že abych se saturoval, tak takového chleba sním dvojnásobné množství.
Děkuji