Medový dort s krémem a oříšky
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou protřené lahodným krémem a povrch zdobí oříškový posyp.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 672 kJ / 6 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 427,68 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 3,92 g |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 544,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia.
Krok 2: Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov.
Krok 3: Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí.
Krok 4: Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch.
Krok 5: Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku.
Krok 6: Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút.
Krok 7: Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi.
Krok 8: Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.
Zveřejněno 23. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Moje poznámka
Medový dort s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAvJ
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 1 hodinou
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 minutami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 51 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 1 hodinou
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 1 hodinou
Makronky Danča
Malickakucharka před 2 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 3 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 4 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Tématické fráze:
medovník marlenka,
medovník marlenka recept,
medovník marlenka recepty,
domácí medovník recept,
recept na medovník marlenka,
marlenka kuličky,
marlenka kuličky recept,
marlenka,
kakaový medovník,
marlenka recept,
domaci medovnik,
medovník kuličky,
hrnkový medovník,
recept na domácí medovník,
kakaový medovník recept,
medovník recept,
medovníkové kuličky,
recept na kuličky marlenka,
marlenka medovník,
kuličky marlenka recept
Suroviny:
tuk hera,
vejce,
med,
cukr moučkový,
soda jedlá,
mouka hladká,
prášek kakaový,
salko,
máslo,
ořechy
Komentáře (5)
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!