Vánočka - tvarohová bezlepková
Tvarohová vánočka z bezlepkové pečící směsi Jizerka má svá úskalí. S těstem je třeba pracovat opatrně a péct nejlépe s párou. Odměnou vám ale bude výborná a díky tvarohu i vláčná vánočka, kterou si můžete bez obav dopřát.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 264 kJ / 3 170 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 40,14 g | 
| Tuky | 95,33 g | 
| Vláknina | 16,64 g | 
| Cholesterol | 514 mg | 
| Sodík | 266 mg | 
| Sůl | 1,17 g | 
| Sacharidy | 529,58 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozinky předem namočíme v rumu. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
	Krok 2: Z mouky, cukru, rozpuštěného másla, tvarohu, vanilkového cukru, vejce, kypřícího prášku, citronové šťávy a kůry a vymačkaných rozinek vypracujeme těsto.
	Krok 3: Těsto hned rozdělíme na 9 dílků, z nichž upleteme vánočku. Pozor, prameny se lámou, musíme postupovat opatrně, nebo je znovu spojit.
	Krok 4: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Pokud máme možnost troubu zapařit, využijeme toho. Můžeme také dát na dno trouby kastrůlek s vodou. Prvních 15 minut pečeme s párou, aby těsto nebylo tak vysušené. Poté teplotu stáhneme na 170 °C, troubu vyvětráme a dopékáme asi 30 minut dozlatova.
	Krok 5: Vychladlou vánočku posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 23. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vánočka - tvarohová bezlepková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjJL
Moje poznámka
					
				
Vánočka - tvarohová bezlepková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjJL
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bezlepkova vanočka, 
						
						
							bezlepková vánočka recept, 
						
						
							nejlepší bezlepková vánočka, 
						
						
							recept na bezlepkovou vánočku, 
						
						
							bezlepková vánočka s tvarohem, 
						
						
							bezlepková vánočka z jizerky, 
						
						
							bezlepková vánočka-recept, 
						
						
							bezlepková vánočka s s tvarohem, 
						
						
							bezlepková  vánočka, 
						
						
							nejlepší vánočka recept, 
						
						
							recrpt na bezlepkovou tvarohovouvánočku, 
						
						
							vánočka z jizerky, 
						
						
							recept na bezlebkovou vánočku, 
						
						
							vánočka recept, 
						
						
							bezlepkova vanočka recepty, 
						
						
							tvarohová vánočka, 
						
						
							recept bezlepková vánočka, 
						
						
							bezlepková vánočka z tvarohoveho testa, 
						
						
							bl vanočka, 
						
						
							bezlepková vánočka - recept
						
					
						Suroviny:
						
							jizerka, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							citron, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum
						
					
	
			
	
Komentáře (5)