Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 285 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,70 g |
Tuky | 3,03 g |
Vláknina | 4,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,40 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 109,62 g |
Postup přípravy
Hotové těsto v míse zakryjeme a necháme kynout 70-90 minut. Krok 4: Nakynuté těsto stěrkou vyškrábneme na stůl posypaný moukou – výborná je semola, s ní na povrchu mají ciabatty extra křupavou kůrku. Pomocí karty rozlité těsto popřekládáme – vznikne pěkný balíček. Svrchu ho posypeme semolou, lehce maličko roztlačíme do obdélníku a kartou nakrájíme poměrně úzké dílky – stačí 5 kusů. Krok 5: Každý díl těsta položíme řeznou plochou na semolou posypaný stůl, moukou poprášíme i svrchu a necháme nakynout (ideální je zakrýt je fólií, aby těsto neosychalo).
Asi po hodině všechny ciabatty uložíme na plech s pečící fólií. Při tom je obrátíme (plocha, která ležela na stole bude teď navrchu) a lehce natáhneme. Pracujeme opatrně, abychom z těsta nevymačkali bubliny Krok 6: Necháme krátce dokynout a upečeme.
Pekla jsem v rozpálené troubě, na fólii sešoupnuté z plechu přímo na dlaždici, se starým plechem na vodu na dně trouby – po vložení ciabatt jsem do něj chrstla asi 100 ml horké vody a rychle zavřela (pozor na opaření!).
Prvních 8 minut na 250°C, pak snížíme teplotu a na 200°C dopečeme – přibližně 12 minut.
Pět minut před koncem pečení pak troubu krátce vyvětráme od páry.
Každá trouba peče malinko jinak a jistě si každý najde ten svůj způsob pečení. Upečené ciabatty je třeba nechat vychladnout na kovové mřížce.
Zveřejněno 3. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatta II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2POK
Moje poznámka
Ciabatta II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2POK
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 14 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 17 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 1 hodinou
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 13 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
ciabatta recept,
ciabatta,
recept ciabatta,
recept na ciabattu,
ciabatta pečení,
peceni cabaty recept,
pečení ciabatty,
ciabatta recepty,
recept na ciabatty,
já se péče ciabatta,
pekarnomanie ciabatta,
recept čiabattu,
pečeme ciabatta,
ciabata peceni,
recept toskansky chleba,
ciabata bez droždí,
recept ciabatta čerstvé droždí,
z jake mouky se pece ciabatta,
ciabiata z drozdi,
ciabatta bez droždí
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
voda,
droždí čerstvé,
sůl,
Komentáře (17)
hosta: