Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polévka s čerstvým sýrem a drožďovými haluškami

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 365 kJ /
804 kcal
Bílkoviny32,74 g
Tuky43,84 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy60,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme směs na halušky. Malou cibulku, pokrájenou na drobno, v menším kastrůlku na oleji necháme zesklovatět, pak do ní rozdrobíme droždí a necháme rozpustit. Odstavíme, přendáme do misky a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, petrželku (nebo i jiné bylinky, co máme), sůl, pepř, zahustíme strouhankou a necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím se pustíme do polévky. Cibuli nasekáme (nemusí být úplně na jemno, polévka se bude mixovat) a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme špenát, promícháme, prolisujeme česnek a také přidáme. Zalijeme vodou (nebo zeleninovým vývarem), osolíme a povaříme asi 10 minut. Do polévky rozdrobíme sýr, rozmícháme a necháme přejít varem. Promixujeme tyčovým mixerem, opepříme a přidáme kousek másla. Promícháme a vypneme. Krok 3: Halušky protřeme přes haluškovač do osolené vroucí vody a necháme asi 2-3 minutky povařit. Scedíme a použijeme jako vložku do polévky.

Zveřejněno 29. 6. 2019

Poznámka autorky Lenunka

Halušky jsem vařila zvlášť, ale dají se vařit přímo v polévce - já se bála, aby se polévka nějak nesrazila, sice to není úplně krém, je řidší - zahustila jsem jen sýrem, ale raději jsem neriskovala.

Drožďové halušky se hodí jako vložka do jakékoliv zeleninové polévky. Dávám do nich obyčejně i česnek, ale už ho bylo dost v polévce, tak jsem dala jen bylinky.

Polévka není moc fotogenická, ale je výborná:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka s čerstvým sýrem a drožďovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Zl3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka s čerstvým sýrem a drožďovými haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Zl3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Drožďové halušky, alebo knedlíčky máme radi v každej polievke, robím často. Priznám sa, radšej ich zavarím priamo v polievke, prejde ich chuť aj do samotnej polievky. Na 1 kocku droždia dávam 1 vajce, strúhanku od oka. Nikdy ich nie je dosť.

Tématické fráze:
špenátová polévka s droždovými knedlíčky, spenazovas polevka s drozdovymi noky

Suroviny:
špenát, cibule, olej, česnek, pepř, sýr čerstvý, máslo, droždí, cibulka, olej, vejce, strouhanka, petrželka, pepř

Přidat fotografie receptu