

Domácí bramborové halušky
Suroviny 4 porce
- 600 g najemno nastrouhaných syrových brambor (slít vodu, pokud pustí)
- 170-200 g polohrubé mouky (dle škrobnatosti brambor)
- cca 1 lžička Solamylu
- 1 vejce
- hrubozrnná sůl na osolení vody
Postup přípravy receptu
Brambory nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou v hustší těsto, které protlačíme přes síto na halušky do vroucí vody osolené hrubozrnnou solí (aspoň 1 vrchovatá lžíce) a vaříme cca 5 minut poté, co vyplavou na povrch. Scedíme a prolijeme studenou vodou, aby se nelepily.
V tomto případě jsem je smíchala s dušeným bílým kysaným zelím (https://www.toprecepty.cz/recept/58425-bramborou-zahustene-bile-zeli/) a navrchu je na lžíci másla orestovaná libová kladenská pečeně na kostičky společně s cibulí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí bramborové halušky
K receptu nejsou žádné komentáře.