Sirup z červené řepy
Červená řepa svou příjemně nasládlou chutí určitě najde svoje příznivce. Tento sirup ředěný vodou bude chutnat jak za studena, tak i za tepla. Řepa dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům, a posiluje nervový systém.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 298 kJ / 10 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 695 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 2 608,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Zalijeme 4 l vody a vaříme 30 minut.
Krok 3: Potom šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyseliny a mícháme do úplného rozpuštění. Můžeme trochu zahřát, aby se cukr lépe rozpustil, ale v žádném případě už nevaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme potravinářskou příchuť z obou lahviček, sirup promícháme a studený nalijeme do čistých sklenic. Vychází to na 5,5 l sirupu.
Zveřejněno 19. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Moje poznámka
Sirup z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G690
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 12 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 45 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 57 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
šťáva z červené řepy recept,
šťáva z červené řepy,
domácí šťáva z červené řepy,
recept šťáva z červené řepy,
džus z červené řepy,
šťáva z červené řepy recepty,
recept na šťávu z červené řepy,
malinová šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty,
cukrová řepa,
červená řepa štáva,
řepový sirup,
malinová tresť,
stava s cervene repy,
malinovka z červené řepy,
jak se dělá šťáva z červené řepy,
červená řepa recepty štáva,
cukrová řepa recept,
cukrová řepa recepty,
recepty z červené řepy
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
kyselina sorbová,
kyselina citronová,
potravinářské příchutě
Komentáře (32)
Po scezení sirup jen lehce zahřej. Nemusí se, ale, cukr se v teplém lépe a rychleji rozpustí. Nic dál se nevaří, jen hotovou šťávu dám do zavařovaček a zavařím - mám jistotu, že se nezkazí. Vím ale, že některé mé kamarádky měly sirup nezavařený, v chladu a vydržel do spotřeby.
Koupila jsem červenou řepu kilo za 4kč tak z ní vařím sirup podle receptu. Zatím zkouším z poloviční dávky, jestli se u nás ujme
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmixovat a celé použít ?
dužinu smíchám s nakrájenou cibulkou. Směs naplním do skleniček a zaliju nálevem např.
na okurky. Zavařím. Je to výtečné např. ke klobáskům.
a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmichovat a celé požít ?